Търсене
Всички публикации

Сайтът на геофизичния институт на БАН

Даваме луди пари за магистрали, волейбол, голф летища, но никой не се сети да отдели петцифрена сума за сървър на Геофизичен институт на БАН. При днешното земетресение ( с магнитуд 5,8 по Рихтер) сайтът блокира за броени минути, след което в продължение на часове не бе достъпен.

Вариантите: Сайтът се хоства в специализиран център, с опция за огромно пиково натоварване или се изгражда самостоятелна сървърна система. Първият вариант е за предпочитане и не изисква огромна инвестиция.

Въпреки че Дянков и БАН не се обичат, ще е добре министърът да разпише отпускането на една петцифрена сума, за да не стигаме дотам – да получаваме информация за земетресението от някой американски сайт.

5 Responses to “Сайтът на геофизичния институт на БАН”

  • Ermak Dimov says:

    Не е само въпросът за сървър, а за отношението на управниците към науката и към БАН – това си е чист геноцид. За последната година и половина над ХИЛЯДА и ПЕТСТОТИН човека са напуснали БАН.

  • Хм, явно не разбирате особено от материята и не сте наясно с гридовете на БАН! Варианта, без да ви обиждам, не е решение, а по скоро пропаганда, ако сте пристрастен на някой хостинг провайдер или търговец! БАН отдавна си има и ресурсите и хората, но на тях им липсва нещо повече и то не е подкрепата на Дянков или друг. На тях им липсва мотивация, координация и добър мениджмънт. За съжаление се получава така, че всеки чака нещо да му се даде, а даже не знае с какво вече разполага. И стига с тоя пенсионерски популизъм за магистрали, спорт и туризъм защото за всеки средно интелигентен индивид е ясно, че за да има каквото и да било и то да се развива трябва да има първо пътища, а спорта и привличането на богати туристи дори не е нужно да се коментира.

  • Елементарно е, че системите за кризисни ситуации трябва да бъдат проектирани и оразмерявани като за кризисни ситуации

  • Елементарно е, че системите за кризисни ситуации трябва да бъдат проектирани и оразмерявани като за кризисни ситуации

  • Най-важното нещо за обикновените хора е информацията.Веднага щом пуснем телевизора или радоито,трябва да ни се даде точна информация, къде е епицентъра,какво да направи населението,за да няма паника и хаос.Страхът е лош съветник.
    Геофизическия институт при БАН трябва да има най-съвременна апаратура,за да сме спокойни ,че информацията ще бъде точна,която се подава на медиите.

Галерия
img_0790 img_2610 dsc09452 balchik-litex-kupa-na-balgaria-7 fsb_kontsert_ndk_2010_sofia-16 cska-sofia-styaua-bucurest-93 img_3180 img_3441