Търсене
Всички публикации

Земетресение в София и Перник

Тресе ни яко, спор няма! По-лошото е, че някакви самозванци обясняват как ще стане страшно и предстоят нови силни трусове. На единия военните му казали, вторият видял мишки да бягат… Не бива да се всява подобна паника, защото в подобни случаи тя е най-лошият съветник.

А тези, които се опитват да плашат хората, излезли навън, и си играят със страховете им са за съда. Иначе сега е времето на конспираторите – за един (в ефира на bTV) това е “новото американско оръжие, което прави земетресения”, друг допусна, че “руснаците ни наказват, че сме влезли в противоракетния чадър на НАТО”…

Истината е, че имаше няколко силни труса между 5,6-6 степен по Рихтер, с дузина вторични труса.

Паниката е лош съветник – в такива случаи трябва да се запази спокойствие.

9 Responses to “Земетресение в София и Перник”

 • Hristos Aleksandropoylos says:

  roditlite mi sa na ulicata sas seriozni zdravoslovni problemi .kashtata e napukana cialata.stalbishteto-otlepeno.tavanite sa padnali kak da niama shteti. kolata ni , s koiato sinat mi doide v bg i e s chujda registracia e natroshena

 • Denislav Stoimenov says:

  Много гадно :/
  Аз съм в чужбина и не съм усетил нищо, надявам се да няма други хора с такива проблеми като твоите ! :((

 • Denislav Stoimenov says:

  Много гадно :/
  Аз съм в чужбина и не съм усетил нищо, надявам се да няма други хора с такива проблеми като твоите ! :((

 • Hristos Aleksandropoylos says:

  Denislav Stoimenov blagodaria ti . dano ne se sluchvat takiva neshta.

 • Малее ужас.. И сега какво ще правитее ? ;с

 • Вдичко написано е много вярно.Да не се поддаваме на паниката, защото тя е лош съветник.Да се опитаме доколкото ни е възможно да сме спокойни.

 • Дано не се случва повече, Господ ни опази и дано да е така и в бъдеще. Трябва наистина да запазим спокойствие , доколкото е възможно.

 • След земетресението във Вранча също имаше невероятно много спекулации с обявяване на последващи дати /които баба Ванга била предрекла/. Така и нямаше следващ трус, нито пък баба Ванга е определяла такива дати, но хората не само бяха притеснени и се изнасяха на "безопасни" за тях места, но се изнервяха до неузнаваемост. Сега се рисува същата картина. Затова блогове като този на Иво са не само полезни, но трябва да накарат хората да мислят със собствените си глави и да не губят разум от "казано-речено". Пред природата ние сме безсилни, и ако има нещо да става то ще се случи. Затова не бива да обръщаме внимание нито на постоянните брътвежи за края на света нито на псевдопрогнози за нови земетресения.
  Скъпи приятели, предлагам Ви просто да работим, да се грижим за себе си и близките си, за завръщането на културните отношения между нас, топлината и любовта. Просто да си спомним, че сме хора и да живеем човешки.

 • Аз се уповавам на науката. А нейните данни са на сайта на Геофизичният институт (http://www.geophys.bas.bg/index_bg.htm), картата на трусовете с данните за тях са на http://ndc.geophys.bas.bg/. А аз се опитах от тези данни да направя диаграма, която показва затихването. Ще се опитам да я пратя на блогъра да я помести… БЕЛЕЖКА: Данните на ибститута са за всички трусове в близост до България, и то по-силните; от тях в диаграмата са само свързаните с труса на 22 май 3 часа М=5.8!

Галерия
katastrofa_tsar_boris_iii_sofia-1 katastrofa_tsar_boris_iii_sofia-38 img_0678 img_0714 tony_blair_dublin-33 iasla_pavlovo-46 cska-sofia-styaua-bucurest-122 podlezi-grad-dobrich-11