Търсене
Всички публикации

Попфолк паркиране

28 април, събота, „Мостът на влюбените“ между НДС и Хилтън.

Докато се връщахме с децата от приятна разходка в парка, виждаме лека свада с участието на две жени, полицаи и колоездачи. Приближаваме се и каква картинка – автомобил, паркиран на велояалеята в края на моста, а собственичката (лесно различима на снимките по попфолк излъчването) обяснява на двамата полицаи как хванала на местопрестъплението 16-годишен младеж с колело, който й драскал колата. „Дамата“ възмутено обясняваше на господата патрулни полицаи, че й надраскали стъклата, обърнали й страничното огледало и й вдигнали чистачките. Друг колоездач пък защити обвиненото момче, а за капак пристигна и съпругът на паркиралата „дама” – стилово, в типичен анцуг и маратонки.

Дълго време полицаите се чудеха какво да правят провинилия се младеж, без никой да се сети, че всъщност водачката на МПС-то го бе паркирала на място, което не просто е забранено за престой и паркиране, а е и велоалея, както и място  откъдето минават родители с детски колички.

Аз, разбира се, снимах всички за спомен и попитах полицаите кога ще съставят акт на госпожата, на което те отговориха, че законово нямали подобна възможност, трябвало да се обадя на 112?!?! Поисках им служебните номера и нещата започнаха да се подреждат – получих обещание за докладна, която ще напишат, а безпардонната нарушителка ще бъде извикана в КАТ за връчване на акт.

Болно общество сме, след като за полицията огромният проблем е, че колата, пречеща на тръгналите на разходка в съботния ден, е надраскана… А самото нарушение се минимизира, все едно си е нещо нормално. Разбира се, не е най-правилният начин автомобилите да бъдат драскани, но когато се чувстваш безсилен, понякога и това помага…

Повече коментари са излишни – всичко се вижда отлично на снимките.

P.S. Служебният номер на един от полицаите: 2404186
 

 

One Response to “Попфолк паркиране”

  • Tatyana says:

    Много добре е направило момчето-пак е късметлийка, че не са й нарязали гумите. На хората в някакъв момент им писва от идиоти.

Галерия
Строежът на язовир Цанков камък img_0782 img_0813 img_0861 img_1132 magistrala-hemus-pojar-36 protest_orlov_most-136 #ДАНСwithme ден 11. Протест пред МС, НС, Орлов мост и шествие из улиците на София.