Търсене
Всички публикации

Смъртта на сайтовете за групово пазаруване

Започват ли да умират един по един сайтовете за групово пазаруване? Тази сутрин по навик започнах да ги преглеждам и видях това:

Само преди месеци този сайт предлагаше изключително атрактивни неща. А вече го няма… Дали това е част от нормалния процес на сливания и придобивания в този бизнес или е първи сигнал, че в България почвата не е толкова благодатна, тепърва ще разберем.

Това, което ми прави впечатление, е огромният брой такива сайтове, които се нароиха за изключително кратко време. И по-важното: дефицитът на интересни предложения в тях. Обикновено услугите, които предлагат, са с ниско качество, или са просто претупани.

Другият особен момент е, че в България се подхожда консервативно към големите отстъпки и ниските цени. И, може би, основната причина е, че в тези сайтове (в по-голямата си част) те са фиктивни и с цел да заблудят клиентите.

Какво ще е развитието? Предстои да разберем.

2 Responses to “Смъртта на сайтовете за групово пазаруване”

  • Милен says:

    Е, при над 100 подобни сайта в България, нормално беше да някои да почнат да окапват лека-полека. Ти и Groupon, дето са най-големия такъв сайт в света, и досега не могат да излязат на печалба. Явно бизнес модела не става.

Галерия
katastrofa_tsar_boris_iii_sofia-51 img_1105 img_2623 dsc09303 dsc09395 bulgaria-russia_-volleyball-114 podlezi-grad-dobrich-17 img_1810