Търсене
Всички публикации

За Катуница, цар Киро и слабите държавници

Какво се случва в Катуница е ясно на всички. Защо се случва също. Това, че бе въпрос на време нещо подобно да стане тоже… Всичко изглежда логично, освен реакцията на шефа на полицията в Пловдив. Той каза, че случилото се било пътен инцидент.

Още след първите протести полицията трябваше да арестува цар Киро и родата му, поне за 72 часа. И като минимум напрежението щеше да  спадне. Не е лошо и да се задействат най-после МВР, комисии за конфискация и… Хелзинския комитет. Но на първо място да се направи проверка – взимал ли е рушвети от циганската фамилия шефът на пловдивската полиция.

А Бойко Борисов и Физкултурника, вместо да припяват с клишета от телевизионния екран, да кажат на хората истината в очите – че досега спаха и не взеха никакви мерки!

P.S. Статусът ми във Facebook: “Агитките на Левски, ЦСКА, Ботев и Локо Пд – обединени от ромите! Не мога да повярвам! И една забележка към МВР и физкултурника – не съм радостен от факта, че издържаните с наши данъци полиция и жандармерия пазят в момента един престъпник. В същото време в блока ни няма необран апартамент. Очаквам ги там където трябва, а не като охранители на доказан престъпник!”

4 Responses to “За Катуница, цар Киро и слабите държавници”

 • Кракра says:

  Мерки за какво да вземат, Иво?
  Те вземат най-добрите “мерки” – кандидатът за кмет от ГЕРБ обеща на циганите в града ни да узакони каквото са си построили, да прокара водопровод до тях и даде лични средства за довършване на джамията в махалата. Та… за какви мерки да говорим?!

 • Englishman says:

  В България народът трябва да вземе мерки.Както днешните. Днес хора от народа свършиха работа и за полиция, и за съд, даже и за комисията за отнемане на имуществото на незаконно забогателите.
  За Катуница – остава да се потърси отговорност от всички шефове на данъчното, митница, полиция, прокуратура и т.н. в Пловдив от 1989 г. досега – къде бяха те, та се стигна до днешния ден.
  За Бургас – днес бе последният нормален ден в мандата на управляващите. Те не го разбраха и си поиграха на избори, концерти
  За медиите – може би най-голямата трагедия на България не е липсата на трите власти, а на четвъртата. От коментари разбрах, че репортерите на доста телевизии са се изложили за пореден път, този път в Катуница.
  За твърдението на премиера – Ако снощи станалото в Катуница не е било политически въпрос, и сега ли не е – тази нощ? След около месец ББ добре ще разбере кое е било по-важният политически въпрос – клакьорски концерт в Бургас или спонтанен гняв в Катуница.

 • Balama says:

  до неотдавна същият този Калин Георгиев бе шеф на от отдел “Борба с организираната престъпност” към ОДП – Пловдив… Това се твърди в интернет. Верно ли е? Ако да – Не знаеше ли Калин Георгиев, че в Катуница има организирана престъпност? Ако да – За какво тогава е получавал пари и не трябва ли да ги върне в държавния бюджет?
  А бившият главен секретар на МВР и настоящ премиер не е ли знаел за организираната престъпност в Катуница? Отговорът не е важен – просто циреят се спука, г-н премиер и трябва да си ходите.

 • пацко says:

  “Защо се допусна убийството на един български младеж?”, “Защо се допусна смъртта на втори български младеж?”, “Защо ромските фамилии се чувстват недосегаеми?”

Галерия
img_0912 rom_ihtiman-3 cska-sofia-styaua-bucurest-15 bulgaria-poland-2012-27 bulgaria-poland-2012-36 pojar-letishte-varna-15_0 protest-varna-tim-31 img_3689