Търсене
Всички публикации

Защо в България няма пари?

Емануил Ангелов, Великобритания

Утре /вторник, 3 август/ ще се проверяват собствениците на кучета в Борисовата градина. ОК, ама аз чак в Англия разбрах за проверката. Кого ще успеят да проверят, съответно да санкционират, проверяващите?

Иска ми се инспекторите от Столичен инспекторат, дирекция ‘Екология’ на Столична община, районната администрация, ‘Екоравновесие’, Районна ветеринарно-медицинска служба и СДВР да огласят заплатите си и каква част от парите им идват от данъкоплатеца /аз с точност зная колко получава премиерът на Великобритания, например/.

Тук почти всички семейства имат по едно, по две или по повече кучета / познавам семейство с 5/. Всички, наистина всички, плащат всички такси, паспорти и т.н. Тук почти всички почистват след дефекация.

Иска ми се да завърша с това – тук никога не казват предварително, че ще има някаква проверка. Може би и затова тук институциите не плачат, че нямат пари. А аз наистина много често научавам от интернет за предстоящи проверки в България – и от данъчните, и от полицията и от кого ли не.

2 Responses to “Защо в България няма пари?”

  • PissedOff says:

    Това, че всеки имал по 2 кучета го разправяй някъде другаде. Ако под “всеки” разбираш скитниците, официални продавачи на “биг ишу”, това е друга работа. А ако вчера си слушал ВВС сигурно знаеш и как постъпват с безстопанствените животни.

  • Tatyana says:

    Съгласна съм с това че в България винаги предварително се съобщава, че ще има някаква проверка. Подобно на една друга българска традиция-когато има КАТ по улиците-хората да си святкат с фаровете…смешното е че гледаш засилено БМВ, каращо със 120 и изведнъж всички коли като примерни войници минават с 50 покрай спрелите чичковци…и после пак със 120. Вместо това можеше спокойно да глобяват хората и след това паричките да бъдат използвани за ремонта на нашите кратерски пътища.
    Респект!;)

Галерия
dsc09512 img_5775 img_5901 balchik-litex-kupa-na-balgaria-3 img_2444 img_3032 img_4040 2013-10-08-20-41-31