Търсене
Всички публикации

Защо няма да гласувам за Йорданка Фандъкова/ГЕРБ за кмет на София

Наближават кметските избори… БСП побързаха да издигнат отново Георги Кадиев за кандидат. Той ми е безразличен, въпреки че е от малкото мислещи в БСП…

В личен и скромен план, обаче, не съм доволен от управлението в София на ГЕРБ (Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова). Защо няма да гласувам (засега) за г-жа Фандъкова:

1. Фандъкова е един от преките виновници за всички гафове покрай детските градини. Има леко подобрение, но все още огромни проблеми. Масово родители плащат по 500-600 лв. за частна ясла/градина. Проблемът е от началото на мандата на ГЕРБ.

 2. Улиците  – от 2005 г. досега няма почти никаква промяна в качеството на вътрешноградската пътна мрежа. Дори имам усещането, че става по-зле. (Малък пример: Едно от невралгичните места в София е кръстовището на бул.”Цар Борис III” и Околовръстно шосе. Задръстванията там са ужасни, а всичко се утежнява от огромните дупки около трамвайните релси, които принуждават  водачите на превозни средства да минават бавно през тях. Това още повече увеличава задръстването и изнервя шофьорите. Фактите показват, че вече година никой в общината не се сеща да запълни дупките. А кръстовището е основен вход на София за перничани и изход за Гърция.)

3. Концертът на чалгарите от Пайнер бе проведен пред храм-паметника Ал. Невски. Разрешението за такъв концерт дори не се нуждае от коментар.

4. Корупционните практики с общински имоти в СОС продължават с пълна сила.

5. Заводът за преработка на боклуци закъснява вече с 4 години (съгласно обещанията на ББ през 2005 г.).

6. Условията в градския транспорт не са се подобрили и грам, напротив.

7. Въвеждането на електронна система в градския транспорт се забави с повече от 3 години.

8. Проблемът с бездомните кучета не е решен и продължава да се задълбочава.

9. Задръстванията – нулево движение в положителна посока! Кризата поне малко разтовари столичните булеварди, но общинската администрация не е направила нищо, за да подобри ситуацията.

10. Снегопочистването – нужен ли е въобще коментар? На всичко отгоре този бизнес е перфектен вариант за точене на общински пари.

11. Липса на воля за преборване на корупцията в Общината. Някой да е чул за корумпиран служител?

12. Нулев контрол върху районните кметове, които масово сключват съмнителни сделки. От примери няма и нужда.

13. Не предприе никакви мерки в борбата с тютюнопушенето на обществени места. Справка за обратното – Община Кюстендил!

29 Responses to “Защо няма да гласувам за Йорданка Фандъкова/ГЕРБ за кмет на София”

 • mateq56 says:

  Свежо: :) :) (thumb up) (thumb up) (coffee) (coffee)

 • gustav says:

  За концертите пред храм-паметника Ал. Невски съм съгласен, това площад за гражданите, а не за селски прояви. Комерса там не е добра идея. Нито за чалга, нито за метъл, нито за каквато и да е било комерсиална инициатива.

  За условията в градски транспорт мога да кажа само едно – това е място за клошари, а не за пътници. Явно за такива смятат жителите и гостите в града. За сравнение със съседна Гърция, където в градскиа транспорт има чудесен климатик, пътниците могат спокойно да го ползват с бели ризи (и да бели да си останат след пътуването), има автомати за билети на самите спирки (и служител, който да продава в работно време), има и контрол на пътниците от време на време (тук разликата е минимална – гърците са по-любезни), цената на билета за градския транспорт поне преди 3 години беше 80 цента (заплатите им започват от 750 евро и всички стоки там за поне двойно по-високи от тук) което приравнен към бг стандарта се усеща като 80 стотинки (че и по-ниско). Ако от градски транспорт искат все пак да вдигнат цените, както обещаваха по едно време – ще им препоръчам да вземат кредит и да сменят всички антични превозни средства с модерни и климатизирани, както и да назначат персонал, който да чисти от време на време.

  За другите неща, които Иво сподели съм съгласен в общи линии. Тънем си в боклуци, а управниците вместо да вземат мерки започват да хленчат и се оплакват – стара и отработена практика.

 • Edna says:

  Свежо: това, че е от ГЕРБ ми стига като причина

 • dzver says:

  За 2 точки не съм съгласен с теб:

  1. Според мен пътищата стават по-зле, въпреки откриването на южната дъга в бойковия проект. Улиците, по които се движа всеки ден, вече са проходими само с поражения по колата.

  2. Задръстванията са по-малки не само заради кризата, а и заради експлозивното нарастване на синята зона и заради откриването на метрото.

 • zlbig1 says:

  Свежо: Аз няма да гласувам за тях :)

 • Edna says:

  Свежо: е, като станете квартал на Сф, може и да гласуваш ;)

 • zlbig1 says:

  Свежо: Ха ха ха,никога (thumb up)

 • zlbig1 says:

  Свежо: Още не съм си сменил регистрациата,още ме водят на Раковска ;)може да ида да се изгавря (thumb up)

 • Edna says:

  Свежо: с фандъкова ли? (thumb up)

 • zlbig1 says:

  Свежо: да пусна едно гласче за конкуренцията ;)

 • minuva4 says:

  Свежо: е,аз пък за комунистически боклуци не гасувам! (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • zlbig1 says:

  Свежо: че герб какви са (thumb up)

 • Edna says:

  Свежо: е, минувачът нали точно това казва – няма да г(л)асува за нея

 • UMNIA-53 says:

  Свежо: А София бе синя?-Сега на червените стана слугиня!От комсомола се родиха зелените,но не направиха те промените!Сините погребаха идеите!Сега единствен ГЕРБ остана,и отправи той закана към много хора, да поемат път към затвора!Дори съдийските заменки,имат някакви наченки,нещо да се пак потули,и всички да живеят в заблуди!Жал ми е само за овцете,но стригани да бъдат искат те Разберете!

 • Edna says:

  Свежо: някой във затвора като влезе
  да отговаря за делата си
  ще спра на ББ да му се плезя
  и ще прибера рогата си :D

 • zlbig1 says:

  Свежо: Умник,кога са имали идей,просто една голяма говорилня,СДС се създаде от БКП като някаква алтернатива,но го изтърваха ;)

 • ChervenaGad says:

  Аз няма да гласувам за Фандъкова, защото съм червена крадлива комунистическа свиня.

 • Иван Бакалов says:

  Уважаеми г-н Мирчев, не намерих мейл, на който да ви пиша, затова пиша тук. Имате ли нещо против да публикувам вашия текст (евентуално и други по-стари) в моето електронно издание e-vestnik.bg? Обикновено препечатвам от някои блогове, 2 и повече дни след като са публикувани текстовете, за да не намалявам трафика към блога, разбира се слагам и линк. Вие сте посочили в блога си едновременно Creative Commons и All Rights Reserved.

 • joranges says:

  Не знам кой е гласувал за нея.Не става с гласуване.Тя или някои друг ,еднакъв е резултата.Те са от Родата.

 • NORA says:

  Съгласна съм с всичко това което пишете.Искам да добавя от себе си следното.Живея в Кайро и последните 3 г. се прибирам всяко лято.Придвижването из София е едно кошмарно изживяване.За постоянните ремонти кръпки и др.се променят маршрути и никъде не видях поне една табела която да указва къде да чакаш и какво да чакаш-автобус трамвай или нещо просто което да се движи.Освен проблема с бездомните кучета има и друг голям проблем но не чух нито една медия или думичка от общината за боевете между кучета.Къде кме ние хората или най лесното е да си затваряме очите и да се правим че нищо не се случва или просто сме станали толкова бездушни че нищо не може и да ни развълнува вече.Относно магадините 2ра употреба и заложните къщи като лице на една столица нямам думи.Вълнува ме и докога безразборно навсякъде във всяка една лавка ще се продава алкохол а бирата вече се смята буквално за безалкохолна напитка от подрастващите.Просто сме един кошмар инека тия които се занимават с тези неща и са отговорни да почнат да правят нещо а не само да пишат за безработица.Работа има прекалено много ичака да бъде свършена е на само да се говори.

 • дядо Илия says:

  Относно детските градини – не се правете,че не помните как преди 15-20 год.продаваха градините,за да правят цехове за салами и други неща,защото нямало деца! А на тази дето препоръчва да се вземели заеми за нови автобуси,нека вземе молива и сметне при тези лихви,цена на билета 1лв. и тези “съвестни”граждани в тях, за колко време ще се изплатят.Нещата са свързани.А Нора по-добре да стои в Кайро,ама по-в центъра, защото там ако кривне по-далечко ако се върне
  само нащипана ще черпи.

 • minuva4 says:

  Свежо: аз пък ще гласувам за Фандъкова. (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • UMNIA-53 says:

  Свежо: Лимончо,малък си не помниш!Първо беше екогласност и в Русе демокрацията се роди!Едни жени с колички,децата си задушени показваха на всички!И червените елементи,от това извадиха дивиденти!София създаде СДС-то,на кръгла маса с мезетоИстинските демократи изблъскаха ги тарикатиИлия Минев с ˝Фашизма˝-зЕЛЮ ЗелеВ го подмина!А Костов е една отломка,изхвърлена в политиката от Елена лимонка!Преживях ги тези времена,но книга няма да пиша за това!

 • zlbig1 says:

  Свежо: Фашизма е тъпа книга,поне да имаше за какво да я спрат,партиздат,и боя пред Кристал го помня и потрошения Парцалев и кървавия Слабаков,мир на праха им

 • UMNIA-53 says:

  Свежо: Само Боков се възползва от това,и може би и неговите деца?!

 • zlbig1 says:

  Свежо: Със сигурност децата :)нали сега такива са на власт

 • POOHY says:

  Свежо: И за двамата няма да гласувам. Има ли на хоризонта трети кандидат или пак ще е някой Илия все в тия? ;)

Галерия
Катастрофа в Горна баня tu-154-todor_zhivkov-samolet-8 pojar-letishte-varna-19_0 protest_orlov_most-84 img_1820 img_2298 img_2634 img_3438