Търсене
Всички публикации

Министър Игнатов подаде оставка

Това щеше да е най-срещаното вестникарско заглавие на 24 май, ако живеехме в нормална държава. Но тъй като не сме, се случва ето това:

“Служителят на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), който е заподозрян във връзка с изтичането на информация за темата на матурата по български език и литература, ще бъде дисциплинарно уволнен. Това заяви министър Сергей Игнатов в отговор на въпрос на репортер на БТА.”… “Възможно е работите на учениците, които са разполагали с темата, да бъдат анулирани, като се приложи “презумпцията за преписване”, заяви Игнатов”

И как точно ще разберат кои са знаели предварително темата? И на какво основание ще им анулират работите?

Този министър прави гаф след гаф! Първо легитимира ректора на Стопанска академия Величко Адамов, като застана рамо до рамо с него в Свищов. Независимо, че срещу въпросния ректор текат няколко проверки в прокуратурата. И вместо да изясни и разбие корупционните практики в Стопанска академия “Д.А. Ценов”, министърът си прави другарски срещи с клиенти на съдебните органи.

След това съвсем обърка нещата във висшето образование с някакъв плах опит за необмислена реформа.

В крайна сметка – 3 дни от неговото министерство твърдяха, че е пълен абсурд да изтече подобна информация. Дори се подиграваха на журналистическите въпроси по повод темата за матурите.

Нормалният изход в една нормална държава е оставка на министъра! И ако той няма мъжеството да си я подаде – “мислещият” генерал Борисов може да го стори смело!

3 Responses to “Министър Игнатов подаде оставка”

  • Peter says:

    Приемай колко сме ненормални и живей нормално тогава. Ако така ти е по-лесно. Аман вече от писания…

  • Мартин says:

    За добро или лошо, точно Игнатов беше първият министър, който започна да задава въпроси за това защо получават пари в БАН и СУ и реално дали те заслужават тези пари повече от някой квартален клуб. Не искам да натоварвам дискусията, но мисля, че беше крайно време да се запитаме защо се дават тези (в реалност малко) пари и дали някой друг бенефициент няма да може да постигне по-добри резултати с тях. Най-малкото идва въпроса какви са ни на нас като общество критериите за тези резултати.
    Така че аз не мисля, че точно той е човекът, чиято оставка трябва да се иска. Не и на фона на историята на науката и образованието в България.

Галерия
img_2624 dsc09471 pileshko_file_sachi_za_detsa_kaufland-6 meglena-kuneva-sreshta-4 pojar-letishte-varna-4_0 magistrala-hemus-pojar-32 img_2433 img_2498