Търсене
Всички публикации

Каруцарско-полицейски работи…

6 РПУ в София… Пролетен, топъл и прашен ден. Граждани, чакащи за нови лични документи, културно се тълпят пред сградата на полицейското управление…, а пред него китна ромска дружина коси зелената трева. Пред РПУ-то, само на метри от светофара, са “паркирали” две каруци, в които бавно се полагат “класовете” поизбояла тревица…

Същите тези каруци, които са официално забранени за движение из столицата. Същите тези каруци, които кметицата обеща години преди нея и настоящият премиер) да не са в града, а на паркинги в покрайнините. Същите тези каруци, които полицейските служители трябваше да конфискуват, а собствениците им да глобяват.

И не само това, че вече минаха 5 (пет) години, откакто тези обещания бяха дадени, ами броят на примитивните средства за придвижване стават все повече… И стигаме до пародията, паркирани пред полицейско управление каруци, да бъдат подминавани с усмивка от полицаи…

…А иначе сме страна, която “била най-добре в ЕС” (според премиера Борисов), и се стремим към еврозоната…

2 Responses to “Каруцарско-полицейски работи…”

  • Марин says:

    Според мен возилата, задвижвани от конска сила, са си абсолютно екологично превозно средство и трябва да бъдат насърчавани. В конкретния случай единствено трябва да си закачат торби под опашките на конете. Разбира се, трябва има някакви технически изисквания във връзка с безопасността на движение и превозните средства да минават технически прегледи.
    Примери за такива возила има в много от по-големите градове в Европа. Разбира се, изглеждат по друг начин. Имам снимки от 2 града в Австрия. В интерес на истината конете нямат торби под опашките, явно има някакво друго решение на проблема.

  • Е те тва е- България е страната на неограничените НЕВЪЗМОЖНОСТИ.

Галерия
img_0666 img_1322 img_2166 dsc09499 cebit_2011_hannover-12 protest-varna-tim-82 img_2758 img_3158