Търсене
Всички публикации

Куче ръфа главата на бебе за 200лв. глоба!

Яко ли звучи това заглавие в стил “Шок”, “Уикенд” и другите чалга вестници?

                Днес ротвайлер нахапа бебе, а глобата за собственика му е “цели” 200лв. (максималната). Притежателят му бил задържан за 24 часа, като това не е първият случай, когато същото куче хапе хора…
                Само допреди няколко дни бе големият рев за налагане на санкции на хората, които  убиват или осакатяват животни. Промените се приеха. Супер! И аз обичам животните и е тъжно да видиш кучето Мима с отрязани крака. Безспорно е,  че малоумникът, направил това, заслужава поне затвор…

                Какво се оказва – ако убиеш куче, може да лежиш до 3г. в затвора и да получиш 30000 лв. глоба. Ако твоето куче, обаче, умъртви бебе или възрастен човек (такива случаи има бол в държавата), ще се отървеш, в най-лошия случай, с глоба и условна присъда (при огромно желание на съда). Малко нелогично звучи, нали?

                Протестиращите природозащитници пък не дават решение на проблема с бездомните кучета – сиреч протестират и се обявяват против умъртвяването на животни, но не предлагат идеи за справяне с проблема. Нещо повече – редовно измъкват кучета от Екоравновесие и ги оставят на свобода… Дали имат идея, колко от тези “освободени” животни са нападали хора безпричинно? И дали тези животни са “освободени”, или това по-скоро служи като емоционално успокоение за нечий свръхчувствителен мозък?

                Екоравновесие няма да го коментирам – там трагедията е пълна. Това дружество е абсолютно неефективно, нефункциониращо и безсмислено.

                Тук сега следва (по стара българска традиция) да бъде обвинена държавата – това е любим рефрен на природозащитници и неосъзнали се фенове на модата “домашен любимец”. Всъщност, проблемът с кучетата дойде тъкмо от гледането на домашни любимци и техните безотговорни собственици. Резултатът – нахапани бебенца, които с нищо не са виновни за безумното поведение на бившите притежатели на тези кучета (или на техните далечни кучешки роднини).
Оказва се, че имаме много бивши домашни любимци по улиците, но никой не се грижи за тях. Те си ходят на глутници, ръфат бебенца, а ако някой татко, примерно, посмее да си помисли да си защити децата – бум…  3 години в затвора!
Тук да ви се струва, че нещо не е както трябва???

                Предлагам тези, дето реваха да се приемат строги санкции за умъртвяването на животни, да предложат мерки за предотвратяване на бедите от тях. Така ще покажат, че са отговорни граждани, а не обикновени неориентирани псевдоидеалисти.
И както протестираха за санкции срещу насилието над животни, да започнат протести и за изграждането на нови кучкарници, за увеличаване на екипите на Екоравновесие и решаване на проблема с бездомните животни.

                Преди около 5 месеца сигнализирахме за огромен брой скитащи в глутница кучета в жк “Манастирски ливади” в София. За тези 5 месеца няма институция, която да е направила нещо.

Какво още чакат? Глутницата да наръфа ново бебенце ли? Къде са природозащитниците, да се погрижат за своите любимци?

P.S. Иначе сме странна държава – кучето Мима отиде на операция в Германия, докато малки дечица в България умират, тъй като не могат да бъдат намерени средства за операции в същата тази Германия… Нещо нередно да има тук? Също като това да храниш бездомно куче (и да си мислиш, че вършиш добро), а след това то да нахапе безпричинно човек. В странно общество живеем, с доста странни обитатели.

P.S.2: Предлагам природозащитници да организират протест срещу масовите убийства и осъкатявания на мравки, паяци, бръмбари и полски мишки от хората…

34 Responses to “Куче ръфа главата на бебе за 200лв. глоба!”

 • Wattie says:

  Господин Мирчев,

  Нарочно ли се правите на глупав? Това, че аудиторията, която чете е глупава е ясно – лесно ще се върже в глупава разгорещена битка “за и против кучетата” и много бързо ще натрупате посещения. Това ли ви е целта или наистина сте глупав?

  Ще се обоснова – поставяте ненужни полюси. Никой не-глупав човек НИКОГА НЕ Е поставял въпроса “искаме големи глоби за насилие на животни и никакви за собственици на куче нахапало човек”. Нито пък обратното – НИКОЙ не-глупав човек НИКОГА НЕ Е поставял въпроса “искаме никакви глоби за насилие над животни и солени глоби за собственици на куче нахапало човек”.

  Ха сега се опитайте да вържете 2 и 2 и помислете какво желаят не-глупавите хора.

  П.С. Понеже излязох с презумция “възможно глупав”, то ще ви дам отговора: “искаме солени глоби за насилие над животни и искаме солени глоби за собственици на кучета нахапали човек”.

  КАПИШ?

 • wattie says:

  Свежо: Господин Мирчев,

  Нарочно ли се правите на глупав? Това, че аудиторията, която чете е глупава е ясно – лесно ще се върже в глупава разгорещена битка ˝за и против кучетата˝ и много бързо ще натрупате посещения. Това ли ви е целта или наистина сте глупав?

 • wattie says:

  Свежо: Ще се обоснова – поставяте ненужни полюси. Никой не-глупав човек НИКОГА НЕ Е поставял въпроса ˝искаме големи глоби за насилие на животни и никакви за собственици на куче нахапало човек˝. Нито пък обратното – НИКОЙ не-глупав човек НИКОГА НЕ Е поставял въпроса ˝искаме никакви глоби за насилие над животни и солени глоби за собственици на куче нахапало човек˝.

 • wattie says:

  Свежо: Ха сега се опитайте да вържете 2 и 2 и помислете какво желаят не-глупавите хора.

  П.С. Понеже излязох с презумция ˝възможно глупав˝, то ще ви дам отговора: ˝искаме солени глоби за насилие над животни и искаме солени глоби за собственици на кучета нахапали човек˝.

  КАПИШ?

 • Grimm says:

  Wattie, ако е вярно, че аудиторията е глупава, то ти си живото доказателство.
  Особено гадано е това, че има пари за операция на куче, но не и на дете. Евтин пиар – като се върне песа с протезите, ще има едни снимки на природозащитници с него, едни статии, едни разгорещени плюнки ще летят…
  Нещастници.

 • sexyboy1914 says:

  Wattie, не знам за тебе , но има доста хора в България на които им е писнало от такива като теб, които тръбят навсякъде за хармонията на хората с животните. А хармонията между хората? Кво стана с нея и не се ли замисляте че като протестирате за нещо, което никой не оспорва , че е чудовищно вие пренебрегвате точно тези за които е писан основния закон на една държава, Конституцията.
  Хайде сега да ви видим колко сте загрижени за това детенце, което е нахапано от така наречения домашен любимец и да видим, дали пак сега ще има искане едва ли не за доживотен затвор на неговия стопанин, както се искаше за оня изверг осакатил помияра Мима.

 • MARIAN SCHWARZ says:

  Vazmutitelno e , koy platil za tazi operaciya na kucheto v Germaniya???!!!! A za decata ni nyama…
  Tolkova li e trudno da se saberat tezi zhivotni i da se prodavat evtino, kakto e v normalnite strani.???Kakav zakon shte priemat , kogato glutnici gladni kucheta skitat po ulicite?!??!!!
  Pak e nedodyalano>>>

 • MARIAN SCHWARZ says:

  Vazmutitelno e , koy platil za tazi operaciya na kucheto v Germaniya???!!!! A za decata ni nyama…
  Tolkova li e trudno da se saberat tezi zhivotni i da se prodavat evtino, kakto e v normalnite strani.???Kakav zakon shte priemat , kogato glutnici gladni kucheta skitat po ulicite?!??!!!
  Pak e nedodyalano>>>
  A domashnite lubimci tryabva da sa vinagi na kaishki!!!!

 • Saumi says:

  Свежо: Е това заглавие е разбиващо! Според него целта на кучето е да получи глоба.

 • wattie says:

  Свежо: Някое куче на него му е сръфало главата като бебе, та затова такива глупости плещи.

 • Wattie says:

  Grimm – аз просто казвам, че И ДВЕТЕ СА ЕДНАКВО ГАДНИ. Също така И ДВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНКРИМИНИРАТ АДЕКВАТНО. Защо трябва да се противопоставя едно престъпление на друго? Защо идиотите (качих в по-горна категория) трябва да настройват обществото да избира “престъпление Х ИЛИ престъпление Y”? Някой да се е досетил, че трябва заедно да се борим против двете престъпления?

  Ще вземете най-накрая да докажете, че животните са на по-високо ниво от хората. Те горките поне се обединяват в стада, а хората и това не могат да направят.

 • Wattie says:

  Накратко казано – всъщност всички сте “нещастници”… Злобни, зависливи, низки, живуркащи душици – познахте ли се? Сега пак няма да съм прав сигурно. Дано поне просветне на един човек в тунела… но едва ли…

 • PissedOff says:

  Wattie е типичен представител на болните зоофили. Такива като него докато лично не пострадат от кучета няма да им уврат главите.
  И като е толкова извисена душица как ли преживява с мисълта, че любимите му псета са хищници, които се хранят с труповете на други животни, ай да ми обясни ако обича? Аман от малоумници дето се чудят къде да си начешат болната съвест!

 • ама"verypissedoff" says:

  Верно много прост народ в тази България. То и RAID няма да помогне! Някой да си задава въпроса – къде е станало това нахапване – дали в хола на апартамента или в спалнята или на полето? Защото има един фактор, който много лесно се забравя – ОТГОВОРНОСТ. Майката и бащата на детето имат отговорност да го предпазват, те къде са гледали през това време? В белите държави законът те задължава да осигуриш постоянно присъствие до детето – докато навърши 12 (дванадесет) години. Пак там законът те задължава да държиш кучето на повод, освен ако си е в къщата. Та отново на въпроса – как така е станало, че кучето е нахапало бебето, къде са били през това време родителите или който е трябвало да се грижи за него, кучето защо не е било на повод и как така е нападнало? Изобщо играеме си на бели хора, ама сме си аборигени отвсякъде. И дай после да ангажираме обществеността и да се правиме на интересни – аланкоолу, един носи отговорност за детето си, друг за кучето си, стига с това “всички”. Един изрод реже краката на куче, друг изрод си оставя детето без надзор – какво толкова не можа да разбереш, та чак и статийка си надраскал? Хайде, че се ядосах, а не си заслужавате…

 • mirchev says:

  Не се чете и това е… Видяхте ли линковете в постинга? Направихте ли си труда да прочетете материала в Стандарт? Ето Ви цитат: “Инцидентът станал докато малката Нина правила първите си стъпки с помощта на майка си. Докато двете пристъпвали, кучето притичало покрай тях и заръфало бебето за главата.” Това отговаря ли добре на всичките въпроси?
  И не се ядосвайте на другите, а на себе си и друг път бъдете по-концентрирани преди коментар…

 • Name (required) says:

  Хм… Чакайте да видим дали правилно разбрах. Да не наказваме садизма над животни, защото собствениците на определено домашно куче са безотговорни?

  Да знаеш, голата глава ти седи чудесно.

 • vlastelin says:

  Ще продължавам да тровя, застрелвам и гоня кучета и котки по улиците по които вървя, ЗАЩОТО в цивилизованите страни животните ги прибират живи и преценяват дали да ги УМЪРТВЯТ или дадат за осиновяване. Щом държавата не си гледа работата, щом защитниците не искат да даряват пари за подобен род пансиони (само ланкат), щом има опасност за мен и моите близки ще УБИВАМ. Да дойдат да ме арестуват. Писна ми да стъпвам по изпражнения и да се разминавам с псета. А ако случайно яде по средата на тротоара да ме ръмжи щот му преча. МАЙНА ВИ, ДЕТЕУБИЙЦИ. 30 000лв глоба опитайте се да я вземете.

 • nemaopraviq says:

  Това е поредното доказателство, че живеем в най-свинската държава. Ако това се беше случило другаде, агресивното куче да е евтаназирано, а стопанинът осъден (не с мижава глоба). Във закона за Ветеринарно-медицинската дейност е казано, че такива кучета се извеждат с намордник и на повод. Докога няма да има кой да санкционира лумпените, който пускат свободно да се разхождат техните псета? Затова е необходимо да се създаде зоополиция (виж какво прави тя по Animal Planet), а наказанията да станат адекватни на тези, които се приеха за насилие над животните. Не е нормално да се живеее под напрежение, че във всеки един момент може да те нападне някой пес. Предлагам да се създаде група във Facebook: Всяко агресивно куче да се евтаназира, а всеки стопанин , допуснал да се стигне до инцидент или изхвърлил кучето си на улицата да получана ефективна присъда и солена глоба. Така ще се даде гласност на този огромен проблем.

 • Gogo says:

  Майната ви “Природозащитници”, не можем да се разминем от кучета по улиците, защо кучето трябва да ухапе някой за да има реакция, не е ли достатъчно това, че скачат по улиците да лаят хората, правите ли си сметка, че има хора които ги е страх, като например майка ми дето не е добре жената и със сърцето. И що не дойдете нещо да правите вечер за да може тя да се прибира спокойно, а не всеки ден да ми звъни за да може да се прибере. В страх ли трябва да живее. Не ми дреме за вас щото ми е писнало да се правите на някакви псевдо грижовни хора дето ги било грижа за животните, ами като ви е грижа си ги приберете у вас а не по улиците да тормозят хората. Знаете ли колко пъти съм бил на косъм от сериозни пребивания с мотора, а един път с колелото едно дори ме ухапа. Трябва ли постоянно да вървя и да се оглеждам. Радвам се че малко понабих глупавия му собственик тогава и съжалявам, че не си носех оръжието да пратя агресивното животно където му е мястото. Ще продължавам да разчиствам тези глутници докато имам възможност, ако искате може да се опитате да ми попречите.

 • иво (не-мирчев) says:

  Властелина на клавиатурата е много отворен, също като много други “властелинчета” в тая страна – вечер да псува пред тв на салатка и ракийка лошите управници, кучета, собственици на кучета и всякаква друга измет, но не и той – той е от добрите. Като си толкова отворен що не тровиш и застрелваш и гониш (баси, сигурно яко слюноотделяш като се пенявиш така) лошите управници, които направиха у нас да е така както е, а не като в “цивилизованите страни”? О, чакай – те имат и охрана (с оръжие) и дават и присъди за това. Или срещу мутрите които се държат като каубои в бар в дивия запад, или келешите които карат малоумно по улици, паркинги и магистрали. Те не убиват ли, не само деца, но и секакви други хора? И често им се разминава. Ти как ги “дишаш” тия съдии, или адвокати? Май не ти стиска, а? Виж, животните са беззащитни, а пък ти така се чувстваш силен, мъж, пич, може би? Между другото плащам си в общината такса за кучето. А към оня дето бил “пист оф” – а ти какво ядеш бе – не трупове от животни?; да не би да са живи, или пък, нека позная – кренвирши – в тях наистина няма месо.
  Генерално – и докога така с омраза бре другари – докога ще мразите привърженика на другия отбор, провинциалиста, който дошъл да ви вземе работата в града, кучето и кучкаря, съседа и т.н. Мислете позитивно, мислете креативно, мислете как да създавате добро и полза за околните (това значи не само хора, но и цялата ви заобикаляща среда – природа), а не как да убивате, трошите и унищожавате. Бъдете здрави!

 • Raven says:

  Тук е момента стандартните лумпени като vlastelin да навлязат на скорост и да завалят обичайните рецепти за тройки кукички и наденица с антифриз.
  И винкелу, не забравяйте винкелу!
  Най добрият начин да решиш проблема с уличните кучета е да му строшиш гръбнака с винкел или да го полееш с киселина- хем прочистваш улиците, хем получаваш така дълго чаканата ерекция!
  Нали vlastelin , признай си че насилието над животни те възбужда!

  Но пък ако очевидно глуповатият автор на статията се беше постарал да навлезе в проблема вместо да вдига рейтинга на блога си с ефтини бомбастични заглавия, щеше да разбере че нито отровата, нито избиването решават проблема.
  Във всички европейски страни проблемът с бездомните кучета е решен отдавна, но те не са били избити.
  Как тогава е бил решен?
  Ще оставя авторът да превъзмогне отвращението си към четенето и да порови малко по въпроса,непременно ще открие най ефикасните програми за трайно справяне с проблема с бездомните кучета.
  /Винкелу и антифриза не се срещат в тези програми./

  Да преминем към следващата част на статията- а именно отговорността на стопаните на кучета.
  Защо авторът на статията смята че организациите за защита на животните и екоравновесие е отговорна за безотговорното отношение на стопаните?
  Това са организации с нестопанска цел, не е в техните правомощия да прилагат закони.
  Каква е връзката между осакатените кучета и очевидно нарарушение на закона от страна на граждански лица?

  Вместо да се пишат ефтинки първосигнални статиичета по въпроса по добре ще е да се инициира една подписка и общектвено недоволство за промяна на законодателството в тази насока.
  Имате уникалният шанс да го направите в момента- това правителство ако не друго поне слуша гласът на улицата!
  200 лв. е смешна глоба за нападение на куче, в нормалните страни глобите са огромни, има и затвор а кучетата се отнемат и по преценка се приспиват.

  Това е цивилизованият начин, начинът по който могат трайно да се решът нещата, другият начин е на vlastelin – да трови кучета за кеф и вечер да си бие децата за кеф.

 • Zuzy says:

  Свежо: Кучето вероятно е влязло с взлом,завързало е родителите на детето,насочило се е към детската стая и е ухапало беззащитното 10 месечно бебе-колко трогателно,ще се разплача!Първо трябва да има глоби за нехайни родители,след това собствениците на кучето.Животното няма начин дае виновно.Това е все едно да застрелям някой и след това да обвиня пистолета.Логиката на лещарите,които оплювате всичко живо,освен смрадливите ви,дебели задници е точно такава.

 • nemaopraviq says:

  Ама овцо, не се прави на оригинална. Имаш ли дете,а?

 • N says:

  Хубав закон за защита на животните има в Германия. Има затвор и големи глоби за занемаряване или жестокост към животните. НО ако агресивно домашно куче нахапе дете, почти 100% сигурно е че ще го приспят. А собственикът ще бъде държан отговорен, че го е оставил без надзор. Имаше един случай в Южна Германия – куче беше ухапало сериозно човек и после беше избягало. Дойде полицията и без никакви колебания го проследи до един парк и го застреля. Прави са хората като казват че не кучетата стават лоши, а хората ги правят, но когато едно животно вече е така изкривено, е много трудно да се промени. И трябва да бъде махнато от хората.

 • Анонимен says:

  Не знам защо така коментирате негативно статията. Въпреки острите коментари, че еди си кой всъщност не бил казал еди си какво статията в никакъв случай не е мнение, а чистата и неискривена реалност. Не видях никъде г-н Мирчев да е казал, че природозащитниците искат кучетата да хапят бебета, а че нищо не правят по въпроса. Факт е, че живеем в сбъркана държава това всички го знаем, но простия пример е че групата във Фейсбук за кучето Мима сигурно има хиляди посетители, а ако се направи група за бебенцето едва ли ще събере толкова хора. Не е проблема в природозащитниците, а в нас самите… хората като цяло които се впечатляват повече от болните кучета, колкото от болните деца… но това е реалността и колкото и да храним политиците, че не си вършели работата, ако промяната не започне от нас самите, нещата никога няма да се оправят.

 • dfdf says:

  обаче ако прочетете е така всичко каквото сте писали до тукаааа…ще се изумите просто колко зле сте всички….

 • MARIAN SCHWARZ says:

  S kakvo se zanimavat tiya organizacii za zashtita na zhivotnite u nas, ne razbrah?
  Koi zhivotni i kak zashtitavat, shtom te skitat po ulicite????
  Zashtitavat gi , za da mogat po- spokoyno da ni grizat?!?!???
  Az mnoooooogo obicham kucheta- te sa dostoyni za obich! No horata ne si varshat rabotata. Ulicite sa za hora, ne za zverove.
  Tazi bezsavestna stopanka e za zatvor, a kucheto, ako oshte e zhivo, e za onya svyat.

 • ОТО СКОРЦЕНИ says:

  Правителството на Герб-граждани за еврейско развитие на България,ще внесат законопроект,по силата на който ще бъдат
  лишавани от свобода,всеки който убие бездомно куче от една до три години.По този начин кучетата ще имат повече права от
  колкото хората.Това е поредната подигравка с наивният и робски настроен български народ.Човека не представлява нищо
  по-време на паразитният капитализъм.Природозащитните организации са говорителите на чифутите.Онази вечер по БНТ
  беше поканен да коментира да коментира олигарха чифут-Максим
  Бехар и същото нищожество и грухтящо прасе защитаваше бездомните кучета.Същият заяви,че гражданското общество пише в еврейската мрежа Феисбук,а недоволната глутница по
  форумите.Изрода Бехар нарича истинските българи-глутница.
  Защитата на бездомните кучета,а не на хората е пълното проявление на Сатаната в България.Новият световен ред ще
  превърне хората в неличности и непълноценни роби.
  Спасението е в масови протести,които да отстранят от власт
  убийците на българският народ юдео-масоните.
  БЪЛГАРИЯ ЗА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ!!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

 • fear says:

  Чакам предложение за някакви протестни действия срещу тормоза на бездомните кучета над гражданите. Ако имам възможност (ако не съм на работа), ще се включа. Давате ли си сметка колко хора, освен мен, се страхуват да се движат по улиците посред бял ден? И през ум не ми е минавало да провокирам някое куче, искам само и единствено да отида спокойно на работа или до магазина. Толкова много ли искам? Спомням си с огромна носталгия за времето, когато поне този източник на стрес го нямаше (не всичко от онези времена, а конкретно липсата на бродещи непредсказуеми глутници). Решението на проблема вече е измислено в други страни – не е нужно нашите умни и загрижени управници да се напрягат да мислят. Толкова ли сме глупави, да продължаваме да не предприемаме нищо?

 • За всички, който имат проблеми с кучета искам да кажа една рецепта:
  -хляб
  -антифриз
  Обърквате ги хубавичко и нахранвате животното.Проблема е изгладен.

 • daniel says:

  Напълно подкрепям статията и ми се иска да има продължение

 • краси says:

  Хей, Николай, това куче човекът го е създал такова – сигурно ще кажеш, че няма проблем и на него да дадем хляб с антифриз. Но ще е жалко да се видим толкова принизени, че от нас да остане само неразбирането на света, в който живеем. Глупаво е да си мислите, че едно животно няма право да посегне над човека. В крайна сметка ние сме висши само в собствените си глави. А по отношение на заобикалящия ни свят сме много, ама много низши… Погледнете към небето някоя вечер, ако не вярвате в това. Другото са приказки, много приказки… А кучетата не говорят!

 • Съгласен съм с теб Краси, но едва ли ще виждаш така нещата, ако детето ти пострада, а и самия ти си бил нападнат.Радвам се, че при теб е спокойно, но има места, където от страх да не те нахапят, нямаш възможност да погледнеш към звездите.Лощото е, че и държавата нищо не прави.Все едно си сам в джунгла и трябва да се оправяш сам.Става въпрос за вилни зони, където живеят хора, който ходят пеша рано сутрин и късно вечер.Положението никак не е розово.Инстинкта за самосъхранение е единственото оръжие.

 • Не ме мислете за изверг.Опитвам се да оцелея и да предпазя семейството си.

Галерия
protest_obshtina_varna-9 dsc09428 birmingham-69 ikea-otkrivane-otvariane-sofia-18 <KENOX S860 / Samsung S860> img_2590 img_3899-jpg img_4587