Търсене
Всички публикации

Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, ГЕРБ

Новата здравна министърка преди седмица бе много категорична, че тютюнопушенето на обществени места трябва да се забрани! Симеон Дянков преди 6 месеца бе също категоричен, че повишава акциза на цигарите, защото е загрижен за здравето на гражданите.

Бойко Борисов пък не демонстрира мъжко поведение с цялата сага, свързана с прословутата забрана. А иначе е лесно да се правиш на мачо, да гледаш лошо и да се усмихваш чаровно… Когато стане дума за цивилизовани решения, обаче “Батальонът се строява” у Генерала взима връх. Чалгата е влязла и в глата на ББ – дал е Емил Димитров една хубава пара за предизборната кампания на ГЕРБ и дайте сега да го обезвъзмездим. Емил Димитров, по-известен като новият Камен Влахов в НС е основният лобист да не се забранява пушенето.

За здравната министърка вече съм убеден, че не е така недиалогична. За по-малко от седмица диалогично си промени позицията на 180 градуса. Явно премиерът има отличен подход и успява да склони иначе желязната Анна-Мария Борисова.

Депутатът Иван Иванов пък започна с икономическите уроци, че това било временна мярка, която да стимулира дребните търговци, ресторантьори и дрън-дрън. Откъде да знае човека, че в ориенталска Турция от година не се пуши и ръста в турзима е над 15% (за сравнение в България е отрицателен).

Симеон Дянков пък сега мълчи… Сякаш вече не е така силно загрижен за здравето на обикновения българин. Здравната министърка не е толкова здравна, Бойко не е толкова мъж, колкото изглежда, а Лъчо Иванов ми изглежда все по-малоумен и по-малоумен.

И ако промяната в Закона за здравето се приеме окончателно последната надежда остава у… агент Гоце. ГЕРБ все повече ми заприличват на “късното” НДСВ, но сякаш им е малко рано?

 

P.S. И кой каза, че няма реформи? Имаше забрана за тютюнопушенето. ГЕРБ я реформираха и вече няма да има…

2 Responses to “Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, ГЕРБ”

  • [Blocked by CFC] Nedyalka Kamburova says:

    Преди години в Музикалното училище в Пловдив имахме учителка Нена Михлюзова. Ако беше жива сега и нямаше тикове, сигурно щеше да е министър…

Галерия
iasla_pavlovo-15 nov-centyr-dobrich-schupeni-plochki-10 protest_orlov_most-134 protest_orlov_most-72 img_1934 img_3048 img_3663 img_4582