Търсене
Всички публикации

Кризисният PR и Dir.bg

Вече втори ден Dir.bg го няма никакъв… С малко търсене в Google се разбират и причините – пожар в Телефонна палата е причината за липсата на един от най-популярните български портали. Ако оставим настрана сравнително странната ситуация за такъв голям играч на пазара, е любопитно какво прави PR отделът на Dir.bg през последните 48 часа?

Пожарът е факт. Залетите с вода сървъри и архиви също. Тези 48 часа трябваше да бъдат ефективно използвани от маркетинговия/PR отдел на Dir.bg и в най-лошия случай да минимизират загубите в обществен план (поне!). Из българските форуми това е една от най-коментираните теми и правилният подход е тази вълна да бъде използвана и насочена в подходящата посока. Логично е веднага след пожара да се публикува съобщение до медиите (поне!).

Случилото се показва, че дори сравнително големи играчи в интернет бизнеса в България правят груби грешки в управлението на марката си.

Пожелавам успех на екипа на Dir.bg при възстановяването на архивите на портала (ако има такива) и дано скоро отново ги видим онлайн.

14 Responses to “Кризисният PR и Dir.bg”

 • Не знаем дали е грешка на отдела или има друга причина за това мълчание. Цялата работа е някак странна…

 • Кой ще ти работи в събота и неделя! Хората си почиват, да не са като нас!!?

 • папарак says:

  Като имаш в предвид, че Жеглов(Главния секретар на Министерски съвет по времето на Жан Виденов) е собственик, а Виденов е Маркетинг – какво да говорим … те до колкото си спомням опит с кризисна ситуация нямат!

 • Всичката информация събрана по темата:
  http://kingofjockeys.blogspot.com/2010/03/dirbg-dns.html

 • HAduerist says:

  Интересно тия Юнаци не са ли чували за дублиране във втора локация :-)

  Типично нашенско спестяване на пари, което сега ще им излезе скъпо!

  Успех в recovery-то!

 • Смехории says:

  Виденов не е в Маркетинга от няколко години. За Жеглов не знаех. И много ясно, че работят събота и неделя – нали пускат новини. Според мен, ако почнеха да трупат дивиденти от пожара, щяхте да ги оплюете бързо-бързо. Моята поща не е в Дира, за щастие.

 • bnight says:

  Ситуацията с dir.bg е причина всички да се поучат от техният опит. По рано през месеца dnevnik.bg също имаха подобен абсурден проблем.

  За да не се случва това на нашите малки сайтове ето една статия от техническият екип на http://skyhost.bg/

  http://blog.skyhost.bg/backup/howto-backup-site/

 • Панчо says:

  Пълни глупости говорите, извинявам се.
  Първо, всеки момент всичко ще тръгне. Има пълен бекъп и т.н., опитвате се да учите бащите си как се правят деца.
  Второ, Дир не е виновен. Виваком направиха сефтето за гасене на работещи сървъри с вода – за парите, които им се плащат…
  Трето, какъв опит – за първи път в света се случва това нещо, да гори датабанката на национален телеком, че и да се гаси с брадви и вода. Има си химия и електроника, да не сме в 19 век?!
  Четвърто, при отличен мениджмънт в криза и очаквано тръгване още първия работен ден (т.е. нон стоп работа през уикенда), офиц. изявления е по-добре да останат за утре, а не за вчера. Тук уважаемият автор на статията, Иво Мирчев, е в много спорна позиция. Да не говорим, че просто не е чел изявленията за БГНЕС…

  има още много, но изводите не са за Дир, а са за Виваком.

 • cio says:

  няма криза! 24 часа – никой не разбра, а сега всички трупат трафик от дир.бг! тва истината, сега всички ще усетят какво да си 12 години първи в бранша!

 • pavka14 says:

  Свежо: Всъщност, не е това въпросът. Големият въпрос е: защо НИТО ЕДНА МЕДИЯ не еотразила събитие като ПОЖАР В БТК? И защо се разпространяват (по разни малки сайтове) само изявленията на dir.bg, които все пак са просто един от пострадалите?

 • Петър says:

  а дали нарочно са гасили с вода? ;)

 • mirchev says:

  Най-важното е, че скоро dir.bg ще работи отново. И най-вероятно маркетинг/PR отделът им ще има храна за размисъл…

 • Ivan Semov says:

  Аз лично МРАЗЯ големите мастодонти.
  Защо 32093290 квадрата трябва да ми дъхва доверие. ?!?!

  А и все пак colocation.bg отвори врати за НОРМАЛНИТЕ ХОРА. Цени народни, качество. Малък но спретнат колокационен център. Колкото до “ПОЖАРА”, извинете ме … ТОВА Е БТК ! (ТОВА Е ДРУЖБА 2).

 • ичко says:

  40TB данни успешно възстановени.http://dnes.dir.bg/2010/03/17/news6040285.html

Галерия
Строежът на язовир Цанков камък img_0692 img_1022 tony_blair_dublin-10 img_2176 #ДАНСwithme ден 11. Протест пред МС, НС, Орлов мост и шествие из улиците на София. img_4016 2013-10-08-21-52-17