Търсене
Всички публикации

Плагиатствал ли е доц. Величко Адамов?

Сдружението “За европейско качество във висшето образование и борба с неакадемичните практики и плагиатството” – Свищов е предоставило на сайта www.paste.hit.bg интересни материали, относно дисертацията на доц. Величко Адамов пред ВАК. По-долу ще намерите сравнения между “творбата” на доц. Адамов и оригинала, писан през 1974г. Единственият недостатък е необходимостта на превод от френски (доц. Адамов явно владее добре този език), за да се направи точно сравнение… Но затова пък може да се използва Google translator! :)

Тези, силно казано, документи отдавна са известни на академичната общност у нас. Естествено едва сега придобиват публичност под тази форма, но компетентните органи (като министъра на образованието) са известени и е странно, че не предприемат мерки. Интересен е казусът с доц. Адамов и фактът, че става ректор на Стопанска академия, въпреки обвиненията в плагиатство.

Силно се надявам, след като всичко това вече става публично достояние и в интернет, някой да направи проверка на тези данни и да установи преписвал (взаимствал) ли е доц. Величко Адамов или е един недооценен потенциален професор.

Други публикации по темата “Корупционни практики в Стопанска академия”:

Публикации за корупционни практики в Стопанска академия – Свищов

Безсъници в… Свищов

Безсъници в… Свищов II

“Маргинални” безсъници… пак в Свищов

Доц. Андрей Захариев – уволнен!

17 Responses to “Плагиатствал ли е доц. Величко Адамов?”

 • Марияна Христова says:

  Сдружението за европейско крякане да вземе да събере пари за пострадалите от земетресението в Хаити, да се бръкне в джоба и да помогне на сирачета и бездомни.Абе да свърши нещо полезно, а не да повтаря до втръсване един и същ репертоар. Айде тези фалшиви борци срещу неправдите нали са и те ужким преподаватели във вуз- не знаят ли, че за да се напише научен труд се използват източници. Ееее, бива завист към доц. Адамов, че е постигнал високи нива, ама чак толкова. Трябва да им е пределно ясно, че каквото и да шумят, човекът си върви нагоре, Академията процъфтява и това си е.

 • Михаил says:

  Марияна, не ви познавам (нито доцента), но горе е зададен един много прост въпрос.
  Нямаше да е нужно да написвате 8 реда текст в негова защита, ако смеехте да отговорите с една двубуквена дума.

 • XS says:

  Интересно наистина. Това се коментираше доста отдавна, но някак си се забрави. Според г-ца Христова Академията процъфтява:))) ех защо и по мое време не цъфтеше така, че и аз да помириша малко:))) ВЪН ОТ ХРАМА!

 • Свилен Желев says:

  Не упражнявам френския си от няколко години, но не ми е трудно да разбера, че това е буквален превод на български. В скоби е сложена информацията, която доцентът не е ползвал.:)
  “….,Академията процъфтява и това си е.”
  Отвън цъфти, отвътре гние!

 • mirchev says:

  Всички мнения в защита на ректора Величко Адамов и придворните му са написани от компютри, стационирани в Стопанска академия или от IP-та със същия домейн… Като правите подобни безсмислени акции поне си крийте IP-тата, че така лъсва всичко… :)

 • ? says:

  И защо да се крият?
  Те нямат ли право на мнение?
  Да не са престъпници, че да се крият?
  Според мен Те са доста по-информирати от теб и имат какво да кажат… не че някой ги пита – но повярвай ми ако някой се сети, че там има още 300 преподаватели и 400 служители… а и 10 000 студенти… много по-лесно ще се стигне до истината…
  Но… явно не точно това е целта… :)

 • Студент в СА says:

  Че Адамов е нагъл преписвач е ясно на почти всички в Академията и в града. Много мой колеги и аз включително сме попадали на истинските западни оригинали. По-лошото е, че ги е преписал неграмотно и рядко се разбира за какво става въпрос.

 • Студент в СА says:

  А анонимните крепосни селяни на Адамов, на които е поръчал да пишат в негова защита са достойни за съжаление. Стойте си на село и целувайте черния задник на Адамов

 • veso says:

  evala bratle 4e si go napravil tozi blog

 • сТУДЕНТКА says:

  Какво става с темата. Нещо не се вълнувате вече.Така е в БГ-кря-кря и се забравя.

 • Margarita says:

  Иво, защо нещо заглъхнаха нещата около гнусния измамник Мръсничко Мадамов? Чуваме и че Сдружението май се оттегли.подкраждате огъня бе хора,не оставяйте този престъпник Адамов-Йонов да се измъкне! Всички ли успява да подкупи този мазен тип, дори и министъра ли? Това е трагично, Иво. Не бива!

 • mirchev says:

  Не мисля, че нещо е заглъхнало… А това, че някой някъде се е обадил и платил е 100% сигурно. Надявам се скоро прокуратурата най-после да започне да си върши работата… :)

 • Vipusk 2002 says:

  Otne 10 godini i poveche nqkoi da se saprotivi na tazi nespravedlivost na prepodavatelite iznudvachi i targovci ot specialnost finansi.Radvam se… Istina e che uchebnicite na Adamov sa prepisvani negramotno, trudno e da se razbere neshto ot tqh.Nqmah izbor po tova vreme-trqbvashe da gi kupq ako iskah da vzema izpita.
  Viva Biser Krastev, haresvam te.

 • Асистент says:

  Добре че има хора като теб,Иво.Направо не се виждаме с това овче самосъзнание, което си носим още от турското робство… Дано прокуратурата наистина си свърши работата и Величко Адамов и неговата свита от бившия шофьор Милинов, от дъртия Радков и подкупните му тъпи секретарки да се озоват в затвора. Долу плагиатите и държавните лапачи като Адамов!Вън от Академията!

 • Асистент says:

  Плагиата Мръсничко Мадамов продъължава да се шири в свищовския вуз. ВЪН ОТ ВУЗА-МРЪСНИЧКО!!!

Галерия
bulgaria-russia_-volleyball-27 cska-sofia-styaua-bucurest-21 vzriv-varna-audi-1 protest_orlov_most-69 img_2322 img_2575 img_2915 img_4635