Търсене
Всички публикации

Петъчна случка на Централна автогара

Петък, 16:50 – час пик за Централна автогара, София. Автобусите тръгват за провинцията един след друг, а натоварването е близко до максималното. Водач на “баничарка” пежо е спрял на изхода на автогарата, под знака “паркирането забранено”, и прави невъзможно тръгването на междуградските автобуси. Типично БГ шоу. След около 3-4 мин., в които бул.”Мария Луиза” заприличва на огромно море от автомобили, се приближава абсурдно паркиралият шофьор и вместо бързо да освободи пътя, започва да се кара на колегите си от блокирания от самия него автобус на Union-Ivkoni. Тъжна БГ картинка – следват псувни, клетви и т.н. Пристигналата охрана на обекта буквално започва да го моли да дръпне колата. Нулев резултат. Появяват се двама полицаи (и тъпла от около 50-ина граждани), които също молят мародера да премести синьото си пежо…

Ако ние сме поне малко нормална държава, полицаите нямаше да действат със страх, а щяха да съставят съответната глоба на очевадния нарушител!

Едва след острата намеса на няколко от наблюдаващите БГ шоуто полицаите придобиха смелост и глобиха безпардонния нарушител. Анализи е излишно да се правят. Единствено съм любопитен кога полицаите ще станат по-агресивни към нарушителите и по-смирени към тези, които се стремят да спазват правилата?

One Response to “Петъчна случка на Централна автогара”

  • Grimm says:

    “кога полицаите ще станат по-агресивни към нарушителите и по-смирени към тези, които се стремят да спазват правилата” – кажи едно благодаря на правозащитниците. Заради тях редовият полицай не смее да пипне бандит.
    Всъщност, визирам българските правозащитници – които са на светлинни години от тези в нормалните държави и основната им работа е да усвояват пари по проекти отвън.

Галерия
elka17 img_2639 tony_blair_dublin-64 birmingham-3 <KENOX S860  / Samsung S860> protest_orlov_most-96 img_1824 img_2702