Търсене
Всички публикации

Доц. Андрей Захариев – уволнен!

Доц. Андрей Захариев – уволнен! Звучи хубаво, но всъщност това е изключително нескопосан опит на ректора на Стопанска академия Величко Адамов да извърши познатата операция “Късане опашката на гущера…”. За съжаление това е малко късен  ход… И този странен (поне за мен) подход на В.Адамов ще бъде крайно недостатъчен, за да си спаси кожата. Остава само прокуратура и полиция да си свършат качествено работата…

Къде са сега гласовете, които се обявиха срещу хората “петнящи името” на Стопанска академия – Свищов? Не трябва ли да сложим вече други лица, които реално петнят името на уж най-престижния икономически университет в България?

И докато очакваме дружно предстоящата оставка на доц. Величко Адамов и целия антураж подлизурковци, ще продължава опресняването на темата, в която опитваме да съберем всички публикации, свързани с корупционните практики в Стопанска академия.

Свързани с темата публикации:

Публикации за корупционни практики в Стопанска академия – Свищов

Безсъници в… Свищов

Безсъници в… Свищов II

“Маргинални” безсъници… пак в Свищов

доц. Андрей Захариев

31 Responses to “Доц. Андрей Захариев – уволнен!”

 • ImPRESSed says:

  Имам доста приятели, учещи в Академията, които са ми разказвали всякакви невероятни истории за рушвети и принуждаване за купуване на учебници. Преди да избухне новината с прането на пари на Маргините, стопанската академия в Свищов беше позната предимно с това.

  Миналата година доц. В. Захариев (един от другите преподаватели, за които се твърди, че са замесени в схеми за пране на пари) ми преподаваше като гост-лектор. Личното ми впечатление от него, че е широко скроен и много добронамерен човек. Затова и първия път, когато прочетох, че той е в играта, не повярвах. И до момента ми е трудно да си представя, че и той е от тези мошеници: съвсем различен типаж е от мятащия гюбеци доц. Адамов. Другите преподаватели не са ми познати, но общото мнение за тях е, че са невероятни специалисти в областта си. За съжаление, изглежда креативността и професионализмът им избиват в незаконна посока :)

 • Viliana says:

  Иво, моите уважения към твоето възмущение. Но защо не го насочиш към убийците и крадците, заради които ме е страх да изляза сама вечер без гаджето си? Защо не подхванеш разни други злободневни теми,от които гъмжи ежедневието ни?Да не е убил някого Величко Адамов,че постоянно опреснявате тази омръзнала тема. Аз съм студентка и никой от колегите не се вълнува от глупостите, които се изписват. Заемете се с нещо по-разумно, наистина получаваме алергия от писанията за Академията.

 • mirchev says:

  В този случай възмущение е най-малкото, което някой може да изрази. Хора като Величко Адамов са по-опасни от убийците и крадците по улиците. Иначе в този скромен блог съм писал и за тях, просто трябва да се разровиш.
  Иначе ти като студентка не си длъжна да четеш “писанията за Академията”. Също не си длъжна да имаш каквото и да е обществено и гражданско съзнание. Сред учещите в Свищов по принцип рядко се срещат хора, които да се противопоставят на ширещата се простотия… И аз от това получавам алергия. Затова предлагам да оставим полиция и прокуратура да си свършат работата и тогава ще говорим пак. През това време се надявам студентите и “академичната общност” в Свищов да направят внимателен анализ кой петни името на Академията и срещу него да бъде възбудено дело за уронване на престижа! Защото в нормалните държави, в които наистина има и нормални университети този ректор и свитата му вече щяха да са подсъдими както за подозренията в престъпна дейност, така и за уронване престижа на ВУЗ-а. В България и Свищов това е трудно, знам го от личен опит.

 • Niki says:

  izviniavaite za neosvedomenostta no kakvo ozna4ava operacia kasane opa6kata ma gu6tera.Pitam seriozno.Predvaritelno blagodaria.

 • Rodka says:

  Мисля че е крайно време доц. Величко Адамов да си подаде сам оставката или да го махнат и него за да се възвърне името на академията. В момента кандидатствам за нова работа и честно да ви кажа, ме е срам да си изкарам дипломата ….. Това трябва много да говори на цялото ръководство на академията. Та те догодина няма да имат и един кандидат-студент ако продължават така. Ако не се вземат незабавно мерки и не се разчистят тези “гущери” или както и да са описани там горе – визирам изцяло доц. В. Адамов, няма да има на кой да преподават.

 • Plamen says:

  Раче, а докато следваше в СА не се ли срамуваше, а? Ама се кефеше,че учиш в най-престижния икономически университет в БГ.Сега някак закъсняло те хваща срама, ама май ти да се заспамиш първо! Защото като викнаха журналистите срещу ректора и ти чула-недочула се включваш в рева.Ама дали е така наистина-дали си се замислила? Не допускаш ли,че това е някаква гадна интрига, която иска да подкопае ръководството от завист,че СА се развива- това не си ли го помислила?Лично аз съм завършил стопанската академия и си бачкам като икономист.Кеф ми е,че съм завършил точно в Стопанската и това лято да хванем бас,че ще има пак много кандидати, сестра ми и 6 човека от родата ще кандидатстват именно в СА.Така че преди да пишеш нещо, посисли добре.Поздрави от батко ти Пламен Петров

 • Ekaterina says:

  Въпреки всички неща изписани около Стопшанска Академия,с цела да се орони предстижа й пак ще има студенти.В момента съм студентка в Академията,между колегите ми се носи една доста правдоподобна версия,кои и с каква цел оронва престижа на Академията.А в тази версия,не са намеси нито Доц.Адамов,нито пране на пари…

 • nabludatel says:

  до “Екатерина”: една студентка следва да е научила досега, че правописът повелява да се пише “Уронва престижа”, а не “Оронва..царевицата” – дълги години ги наблюдавах такива елементарни студенти…В контекста на чалга (плиткото) им мислене е допустимо да не си дават сметка, че самото име В.Адамов е срам за Стопанска академия. Освен него, има още доста имена – срам за академизма. И точно системата на чалготията и алчността ги създава и допуска…защото трудно се среща свежо и интелигентно мислене…и мислене изобщо. И елементи като ВА и последователи са яхнали масовата посредственост, а единиците мислещи са притиснати до стената, за съжаление. Но това не оправдава никого за плиткоумието му, то си тежи на неговия кръст.
  до “Plamen: с такова псевдоръководство, СА няма как да е престижен ВУЗ, и това е процес, течащ от мандата на предишния ректор Н. Павлов, които предостави терена на ВА. Още той срина качество, ценности, традиции, международни контакти и т.н. фактори, които действително показват нивото на развитие на един ВУЗ….
  Така че, не се изказвайте неподготвени, и най-вече – немислещи….помислете! поне за собственото си развитие…
  С наи-добри пожелания….!

 • tudent v SA says:

  Не знам дали има нещо вярно в цялата тази история, но като знам, че обвиненията се отправят от Калин Костов някакси не ми е на сериозно. На когото му е преподавал Костов знае какво имам предвид. И да се вземат твърденията му за чиста монета без да се знае той що за стока е, не е сериозно.

 • Студент says:

  Андрей Захариев е счетоводителя на мафията.Специалист по присвояване на средства от Академията и община Свищов. Е едно време Свищов и Академията са имали дарители, днес ги управляват грабители.

 • Студент says:

  Браво Иво убиец снимка! Нека хората на България видят истинското лице на ръководството на Академията.
  “Една снимка струва повече от хиляди думи” – американски израз.

 • сТУДЕНТКА says:

  Тази снимка да не е от мезозойската ера? Кой ли я изкопа? Тук Захариев е доста младичък, той не че е стар сега, ама тази снимка му е май като купонясва в студентските си години. Дайте нещо по-свежарско, ако има въобще такова…

 • nabludatel says:

  … а чухте ли, че В. А. се гласи да стане член на ГЕРБ…след всичката помия и плащането…за да е все още р…
  ..идеализмът отдавна е мъртъв, на път в същата посока е оптимизмът…
  …и снимката е от преди 5-6 г… :)

 • Sasho says:

  На посочената снимка определено се играе ръченица. Жалко че Емил Михайлов, който на въпросната абсолвентска вечер бе с едва прикриваща огромния му търбух кухненска престилка не е сниман. А що се касае до блогара Иво – колега май имаш комплекс от доц. Андрей Захариев – да не те е късал на някой изпит, макар че той специално по наше време (преди 5 год.) не пишеше двойки. Ясно е едно. Фактът че коалицията на доц. Захариев би на местните избори в Свищов ГЕРБ и Атака взети заедно (13 на 11 съветници) поражда помия, в размери за ГАНЬО Балкански …

 • Счетоводител says:

  Относно истинските лица на поръчителите и организаторите на кампанията срещу доц. Андрей Захариев вижте по-долу:
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=622410#comments
  http://www.desant.net/show-news/20924/
  http://www.plovdivmedia.com/31119.html
  http://www.borbabg.com/?action=news&news=7930
  PS Аз съм студент задочник, специалност “Счетоводство и контрол” в Свищов. При добре охуления чрез този блог доцент имахме “Международни финанси”. Мога да кажа, че това бяха единствените очни занятия, където ауд. 15 беше буквално препълнена, чак внасяхме столове от други зали. По-добър, ерудиран и завладяващ лектор в тази Академия няма! Дано и изпита да ни е успешен, че материята си е трудничка …

 • mirchev says:

  Съгласен съм за качествата на Захариев като преподавател. Присъствах на повечето му лекции, вкл. и на такива, които бяха пред други студенти. От него научих много полезни неща…
  Относно “хулите” – не е хулен, нито нищо друго, тук са препубликувани материали от други източници. А всеки, който познава обстановката в Свищов може и сам да си направи съответните изводи ;)

 • Алфа-студент says:

  Към Sasho:
  Може би си прав за ръченицата. Наскоро попаднах на най-известната българска картина на Мърквичка наименована “Ръченица” и е видно, че доцент Захариев именно това прави. Играе ръченица на вероятен студентски бал, а и май е един от малкото наши преподаватели дето може изобщо да играе хора и ръченици :-((
  http://dobredoshli.net/news.php?cat=0&itm=6456&lang=1
  А гледайки фотоапаратите марка Skina и прочие това май е снимка от миналия век!

 • Радо says:

  “Затова предлагам да оставим полиция и прокуратура да си свършат работата и тогава ще говорим пак”. – Иво Мирчев (29/01/2010 at 12:34)

  Г-н Мирчев, какво стана с тази прокуратура? Не си ли свърши вече работата?
  Явно нищо не откриха и вече знаем кои са хората оклеветили Академията. Това са: Калично КостоФ и компания.
  Явно всичко е било на личностна основа, но както и да е, всичко ще премине, а онези от “Европейското сдружение” никой вече няма да ги зачита за хора!

 • Счетоводител says:

  Изпитът по Валути мина. За мен успешно – заслужена петица. Оказа се, че всички от петъка минахма, замо в съботата имало 3 или 4 двойки. Но полученото чувство на удовлетвореност и обективност при оценяването ще остане завинаги. Казусът си остана нерешим (с 3 изключения). Изобщо чудя се, в тази Академия и в тази страна има сигурно няколко бели лястовици като доц. Захариев, заради които си струва все още да имаш БГ висше.
  Коя партийна централа даде старт и ръководи медийното оклеветяване на нашия доцент. Имам подозрения кои са – по-горе са ги посочили повече от точно. Жалко за тебе Иво. Играеш в грешния отбор!

 • Счетоводител says:

  Още един линк за феновете на доц. Захариев
  http://www.desant.net/show-news/21088/

  Новина от “168 часа” от броя от 28.10.2010 г. След ДДС-аря Марков новия шеф на ГЕРБ в Свищов е комуниста Хараламбиев – депутата от БКП при Станко Тодоров преди 10-ти ноември. Провалил се кандидат за кмет от БСП през 1991 г. и от ГЕРБ през 2007 г. Голям смях …

 • Счетоводител says:

  Още за феновете на доц. Захариев:
  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7993&Itemid=1

 • Алфа-студент says:

  Те май битите от Захариев на изборите сами се самоизбиха според вестник “168 часа”
  http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=656139
  Според вчерашна пресконференция на ГЕРБ (депутата Христов от Велико Търново) в Свищов шеф на ГЕРБ е комунист. полагал клетва в соцнародното събрание при Станко Тодоров. Честито!

 • Алфа-студент says:

  Пак за Свищов в “168 часа”: http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=710126
  Този път оправдателни санкции от съда по дела, след доноси от Васил Илиев от “Атака” (самият той е подсъдим в Свищовския районен съд за дело за имотна измама) и Емил Михайлов (шефа на ГЕРБ в Свищов – подсъдим в Административен съд – Велико Търново за конфликт на интереси за 3 млн. лева прехвърлени в банката на жена му от “ВиК – Свищов”)

 • Алфа-студент says:

  Андрей Захариев – невинен по клеветата на ГЕРБ-ерите и АТАКА-джиите:
  http://www.asvt.eu/Completed/K_01_2011/0061d810/36791610.htm

  Колега Мирчев – това сега ще стане ли основна новина в рубриката “Най-популярни”???

 • Радо says:

  Г-н Мирчев е пристрастен така, че най-вероятно няма да вземе отношение. Важното е, че има решение – все пак когато фактите говорят всички мълчат:)

 • Грешите! Имам позиция, но не бих казал, че подхождам пристрастно. Доказва го, че всички коментари си стоят и всеки решил да изрази позиция има възможност да го направи.
  Друг е въпросът дали това, което се случва е нормално за европейски ВУЗ.

 • Алфа-студент says:

  Какво става с ГЕРБ в Свищов:
  http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=783467
  Вярно омаскариха и свалиха доцент Захариев от камара обществени позиции, но защо ГЕРБ-ерите и АТАКА-джиите не са щастливи?
  Има нещо – дано се разбере скоро!

 • Посветен says:

  ГЕРБ и АТАКА с грандиозен провал на изборите в СВИЩОВ:
  http://results.cik.bg/tur1/mestni/0428.html

Галерия
bulgaria-russia_-volleyball-27 cska-sofia-styaua-bucurest-21 vzriv-varna-audi-1 protest_orlov_most-69 img_2322 img_2575 img_2915 img_4635