Търсене
Всички публикации

КАТ се модернизира. Да, ама не съвсем…

                КАТ се модернизира, твърди в-к Стандарт. Тук онлайн може да се следи информацията за електронните табла в столичния КАТ. Да, ама не съвсем. Тази сутрин отидох на i-kat.org и опитах през 4 (четири) различни браузера да си направя регистрация. Нито веднъж не успях. Опитах и да гласувам в анкетата (с правописната грешка) и там не успях. Иначе идеята е прекрасна и поздравления за инициаторите.

                Дали това е правилният подход, обаче? Не е ли по-логично цялата информация, която касае един водач на МПС да може да се проверява онлайн? Не е ли правилно с няколко щраквания на мишката да знам дали е излязло наказателно постановление за написан акт, или подновената ми книжка… А това в крайна сметка не е толкова трудно – вместо да се дават милиони за принтери, по подходящи за издателска дейност, същите пари могат да се изхарчат за информационна система на КАТ. Така ще изчезнат опашките, пък и няма да е нужно да се посещава на място. При наличие на акт, след излизане на наказателно постановление се плаща по банков път, а талона пристига по пощата. Така се спестяват тонове изгубено време и нерви.

Дали обаче КАТ имат волята да сторят това, аз не съм убеден…

i-kat.org

7 Responses to “КАТ се модернизира. Да, ама не съвсем…”

 • dagoburd says:

  Не ти трябва регистрация за да видиш камерите – отиваш на Камери от сайта и си готов. Това, че от Стандарт пишат глупости не означава, че сайта не работи..

 • Здравейте,
  В момента не е нужна регистрация в сайта за да можете да наблюдавате електронните табла. Нужно е от менюто под главата, да изберете “Камери”.
  ДА! Наистина е по-добре с едно кликване да можете да видите електронното си досие в КАТ. На пръв поглед изглежда много лесно. Опитай се обаче да го реализираш в България. Ще се сблъскате с толкова трудности за които дори не сте могли да си помислите, че могат да съществуват. Чудите се от къде знам?!… Ами вече 2 години се боря да стартирам този проект (аз съм негов автор) и мога да ви кажа, че мога да напиша книга за перипетиите с които се сблъсках.

 • Hris says:

  А защо трябва да намирам не на сайта, а в блога авторите на тази похвална инициатива? На сайта пише “от Екипа” Трябва ли да се криете за нещо наистина полезно за вас софиянци.Повода да потърся авторите е правописна грещка в подзаглавието “Можеш да излъжеш полицАята! Можеш да излъжеш дрегера! А себе си можеш ли да излъжеш?!”
  Просто наблюдение-надявам се да отстраните този дребен пропуск…

 • Благодаря ви за откритата правописната грешка. Поправена е!
  Иначе, не се крием. Моето име се “мъдри” небрежно в часта “За нас”. А ако попитате чичко Google, той бързо ще ви насочи към моя блог.

 • mirchev says:

  Г-н Лазаров, поздравления за стореното до тук. Тъжно е, че подобна инициатива идва не от самата институция, а от някой, ползващ “услугите” й…
  Ако я има волята всички става лесно. Иначе се налага чрез медии и други средства да даваме гласност на нещата…

 • Не е нормално в една държавна Институция каквити са КАТ и Българска Митница на Аерогара София да се внедряват частни бюра и банки, които да прибират такси от граждани. От това, нито КАТ, нито Българска Митница печелят, но гражданите губят!

Галерия
Строежът на язовир Цанков камък img_0782 img_0813 img_0861 img_1132 magistrala-hemus-pojar-36 protest_orlov_most-136 #ДАНСwithme ден 11. Протест пред МС, НС, Орлов мост и шествие из улиците на София.