Търсене
Всички публикации

Една МВР история II

    В хубав дъждовен съботен ден, решавайки да си посветиш деня на софийския зоопарк, понякога неочаквано се сблъскваш с достойни негови представители много преди да си пристигнал…

    На 11.07.2009г., пътувайки за въпросния зоопарк с личния си автомобил до мен се приближава полицейски патрул и полицаят вътре ми дава указания да отбия. Чинно се подчинявам и спирам. Слиза въпросният сержант, представя се (така, че нищо да не разбера от произнасянето на фамилията) и след като преглежда документите, ми обяснява, че съм минал "на червено" на предното кръстовище (левия завой на бул."Ал.Стамболийски" и бул."Константин Величков"). "Ела да ти напишем акт"… "Не съм минал на червено, влязох в кръстовището при зелен светофар". "Ние бяхме на отсрещното кръстовище и добре видяхме, че мина на червено!". Приближавайки се с недоумение до полицейския aвтомобил обяснявам, че освен, че съм спазил всички правила на движение, съм карал и със скорост много под максимално допустимата. Това не трогва полицаите и след поредните аргументи, които излагам в моя защита следва дежурното: "К’во работиш?" – Данъчен съм, отговарям… "Аха такива като тебе… (не помня точната реплика, но бе в контекста обида към данъчните служители по принцип)" и ми връща документите, усещайки, че няма да получи поредната двайсетолевка. "Хайде изчезвай!" прозвуча сержантската команда, след поредната серия аргументи за правилното ми преминаване през кръстовището. Недоумявайки от арогатния поведенчески стил на униформените им правя забележка да не общуват с мен на "ти" и питам за имената им (записвам междувременно номерата на полицейския автомобил). Това явно не им се понрави и единият сержант измърмори: "Е, пропиля си късмета, ще пишем акт! Дай си документите!". Подавам още по-недоумяващ документите и се обаждам веднага на 112, за да проверят въпросния патрул. Оттам ми дават телефона на дежурния на III РПУ в София, който пък не бе на мястото си и отговори, чак след като успяха да се свържат с него по радиостанцията. Излишно е да коментирам ироничните подмятания и реплики от страна на сержантите, подхождащи повече за селски мегдан, докато чакахме втория патрул.

Кликнете тук за увеличение на изображението.

Кликнете тук за увеличение на изображението.

    Пристигна втори патрул, на който разказах всичко, а те само вдигаха рамене… "Подпишете акта и после можете да обжалвате.". Междувременно първият патрул напусна мястото, на което ме бяха спрели. Подписах, включих вътре и възраженията си. Парадоксът е, че вторият патрул тръгна и извърши същото нарушение, за което бях обвинен аз – премина на червено (без да е пуснал светлинна или звукова сигнализация, че е в специален режим на движение)!?!?! Този път, обаче успяхме да го снимаме и доказателството прилагам по-долу.

 Кликнете тук за увеличение на изображението.

    Предимство за мен е, че приятелката ми стана свидетел на цялата случка и ще може да даде показания в съда.

    Абстрахирайки се от този конкретен случай има няколко тревожни факта, на които си струва да се обърне внимание:

1. Произволен полицейски патрул може безнаказано да състави акт за нарушение, без водачът да го е извършил;

2. За разлика от Западна Европа поведението на голяма  част от сержантския състав на МВР "блести" със своята нецивилизованост и липса на елементарна култура.

3. Създават се условия в страната за полицейски произвол във всичките му форми – проблем, заради който получаваме достатъчно критики и в докладите на ЕС.

4. Възможността един обикновен гражданин да се защити, без да даде подкуп, да е близък с висш МВР шеф или друг властимащ е сведена почти до нула.

5. Въпреки че България е страната в ЕС с най-много полицаи на глава от населението, качеството на работата на тези хора е с възможно най-ниска ефективност.

    Конкретно този случай аз ще доведа до край. Ще обжалвам акта и ще заведа дело срещу полицаите, като ще посветя нужното за това време и нерви. Тъжното е, че разликата между българските полицаи и тези в цивилизования свят сякаш става все по-голяма. Дали заради финансовата демотивация, дали поради други причини нещата в МВР не вървят и това е факт. По един или друг повод съм имал достатъчно контакти с полицаи в "нормалните" страни и разликата е фрапираща!
    За пример: През 2003 г. пътувах из Шотландия на автостоп. Един полицейски патрул спря, преценявайки, че създавам опасност за движещите се и попита: "Накъде пътувате?" – Единбург отговарям аз. "ОК, качвайте се, ще ви закарам!". Несвикнал на подобна вежливост проведох интересен разговор с полицейския служител, от който той разбра, че в моята родина подобно нещо трудно би се случило… Накрая се разделихме усмихнати и си направихме и снимка за спомен…
Кликнете тук за увеличение на изображението.

    Преди почти година имах сходна "случка" с други полицаи… там обаче институциите "заспаха" в буквалния и преносен смисъл, въпреки подадения сигнал до всички възможни места в МВР и извън него.
    В никакъв случай не искам с този материал някой да остане с впечатлението, че считам всички в МВР системата за подобни на гореописаните сержанти. Имам много познати полицаи, отлични професионалисти и истински мъже, които търпят негативи от проявите на подобни екземпляри като гореописаните. Като обикновен гражданин на Република България тая надежда новият министър да промени бързо МВР и разпасаната и демотивирана дружина с името Министерство на вътрешните работи да започне да влиза в час.

Кликнете тук за увеличение на изображението.

54 Responses to “Една МВР история II”

 • анонимен says:


  :))
  Иво, да не би да те смайва тази случка??!!!??
  Защото това май взеха да стават много чести случаи в България. Стискам ти палци да разрешиш случая:))))

 • анонимен says:


  Ужас
  Направо нямам думи. Писна ми.

 • piccola says:


  поздравявам те за поста Мирчев!
  ..и за желанието ти да доведеш нещата до край. Надявам се да успееш да докажеш в съда, че този фарс е бил единствено и само поредният случай на корупция!
  Стискам ти палци!

 • анонимен says:


  ebati kretenite
  успех и уважение към инициативата ти, все повече хора трябва да проявяват нетърпимост към тъпотията в тая скапана държава…

 • анонимен says:


  Barabana
  bravo Ivo, strahoten post- uspeh s tezi idioti. Grrr

 • анонимен says:


  ЧЕСТИТО
  Приятелю,нямаш никакъв шанс да избегнеш глобата+съответните точки,вярвай ми,ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!!!
  Имах абсолюно същия случай пред Президентството преди 4г., разликата при мен беше,че бях в средата на колона,а нали се сещаш,че кола с провинциален номер ВИНАГИ Е В НАРУШЕНИЕ ?Всички бяха минали на зелено,само аз на ЧЕРВЕНО,писах възражения,протестирах…
  Единствения бонус беше,че си получих талона след 8(осем)месеца,това е.

 • анонимен says:


  ss7
  Хехе , много късно си разбрал що за стока са КАТ. За съжаление обаче не можеш да обжалваш акта . Не можеш да обжалваш и наказателното постановление, което ще последва, защото ще е за под 50 лв, а те са необжалваеми. Можеш да се залваш на омбудсмана за необжалваемостта, защото ЗДП нарушава конвенция на ЕС

 • net says:


  :)
  Усмихвам се! Мой познат го блъснаха, чакал от 8 до 11 часа, пристигналият патрул му съставил акт и взел талона. Обжалва, нямаше резултата. Упорит е като Вас и отново посети управлението. Оказа се, че никой не е отварял да прочете ъзраженията му. Сега чака втори месец някакво решение.
  Ами глупак- Не видял, че блъсналата го кола е софйиска регистрация със странен, запомнящ се номер.
  А за полицая…..
  спирам, защото имам доста приятели сред тях , на които съобщих веднага какво е станало, та с тяхно съдействие, отиде все пак представител на КАТ. И те се смяха на акта.

 • siikastation says:


  ===
  Не знам защо винаги слагаме дежурното "не всички са такива" при положение, че все на такива попадаме. Май са все такива :(

 • анонимен says:


  Иво аз съм полицай и те съветвам тези …
  Иво аз съм полицай и те съветвам тези да не ги оставяш на мира защото заради такива като тях хората ни плюят и то с основание явно.

 • zlika says:


  Байганландска арогантност!
  m/
  //

 • thomas says:


  :-)
  Твоята случка само ми напомни за моя първи пост в блог.бг, озаглавен "Просто КАТ" :-) Много сходна история. Само дето аз не исках да си "пропилявам шанса" и се прибрах да спя :-)
  http://thomas.blog.bg/politika/2006/03/10/prosto-kat.1173

 • анонимен says:


  i za6to si misli6 4e s tezi glupavi …
  i za6to si misli6 4e s tezi glupavi vuzrajeniq koito sam siguren na 101 proc 4e sa luja ot tvoq strana 6te ti padne akta… 4e si minal minal si . qvno si se dyrjal naglo zatova sa ti napisali akta. nikoi policai ne pi6e akt ei taka za sporta… uspeh

 • анонимен says:


  Pak li na teb? :)
  Namerili koi da spirat :)

 • анонимен says:


  Иво, не се ли чустваш като Дон Кихот …
  Иво, не се ли чустваш като Дон Кихот понякога? Вярвам, че си прав, но направи нещо за да се случи промяна. Иначе такива репортажи всички четем постоянно и какво от това. Да не мислиш, че на някои от виновните им пука. Даже сигурно се смеят, четейки това. Нали си борбен човек с идеали. Хайде призови Европейските институции или основи организация на гражданското общество. Само с писане до никъде няма да се стигне. Поздрави.

 • lado says:


  Не знам дали ще ти помогна с напом…
  Не знам дали ще ти помогна с напомнянето ,че куките трябва да присъстват на обжалването , а това за тях си е чиста загуба на време – разбирай пари

 • анонимен says:


  Съдете ги, задължително
  Здравейте!
  Аз самият съм съдил КАТ успешно – за това, че ми вдигнаха колата в София. Изнесох случая по бТВ, за да знаят хората, че могат да успеят! Задължително си вземете адвокат, ако искате ми драснете един ред, ще ви пратя информация за моят адвоката по делото.
  Щом сте имали свидетел, това ще Ви помогне, но те могат да Ви наложат ниска глоба, която не поидлежи на съдебно обжалване, затова е и съветът да си вземете адвокат.

  Вени Марковски
  veni kljomba veni.com

 • bkibki says:


  С теб сме
  Колега, имаш макар и моралната подкрепа на много хора, така че трябва да успееш и за тях.

  Поздрави и успех с начинанието!

 • zabrava says:  непременно пиши за развръзката, пожелавам ти успех от сърце. дано при вас нещата са други, в русе няма оправия…

 • анонимен says:


  Поздравления за теб и за това че ти пука и упражняваш волята си?
  Здрасти!
  Много се радвам ,че имаш намерението да отстоиш гражданските си права.Дано да не остане с намерението!!!
  Познавам приятели ,които често са имали подобни глоби без нарушение .
  Аз лично съм имала разправия с полицай на един протес за Рила.На който те като охраняващи ни се държаха грубо .когато с група от протестиращите спряхме пред една сграда за малко .Единия ме хвана за ръката и и ме изтика с заплашителелне и ревящ -"Да съм вървяла"беше противно усещане.След това като като част от организаторите и с още един от органзиаторите отидохме при останали те полицаи между които беше и този , за да поискмае името му ,за да подадем оплакване.Той избухна и каза ,че следващия път нямало да ме стисне ами щал да ме смачка.И че съм лъжкиня и малоумна.И ан това останлаите полицаои просто гледаха и го защитавах а,че ако не били те щяли сме да бъдем згазени от трамваите…..Дори ме блъсна няколко пъти с двете си ръце доакто беснееше….и крещеше ,че съм малоумна.
  Хора в тези времена от нас се изисква да уважаваме правата на ближния и да изискваме той да уважава нашите ..как иначе да стане ?????
  Аз лабораторна мишка ли съм …или ходещ човек ,който иска да се развиви и да постига..????

 • mirchev says:


  :)
  @7. анонимен – По закон мога да обжалвам всичко.Въпрос на трактовка. :)
  @9. siikastation – Не всички са такива. Има и свестни, които се чувстват отвратително в системата и искат да работят, но са малко.
  @10. анонимен – Благодаря! Ще се постарая.
  @12. thomas – При мен този случай преля чашата и ми дойде в повече наглостта им… Връщане от тук нататък няма. P.S. Търся добър адвокат.
  @13. анонимен – Не разбрах нищо от това мнение, съжалявам.
  @14. анонимен – Споре Теорията на вероятностите все някога щеше да им се случи… :)
  @15. анонимен – Излез от тази анонимност и ще отговоря… :)
  @16. lado – Мдаа… и може да не е само веднъж… :)
  @Вени Марковски – Благодаря! Ще използвам възможността.
  @20. анонимен – Абсолютно съгласен съм. И наше задължение като граждани е да правим всичко възможно, за да не допускаме полицейски своеволия от всякакъв тип…

  Благодаря на всички за подкрепата! Надявам се от всичко това да има някакъв ефект.

 • анонимен says:


  petur.v.petrov
  браво без борба няма победа успех

 • анонимен says:


  Ot dosta vreme mi pravi vpe4atlenie …
  Ot dosta vreme mi pravi vpe4atlenie 4e mai tova im e praktika na gospoda 4engetata…spirat te…blufirat te 4e si minal na 4erveno..i ako si po-labilen se suglasjava6 s tjax..samo za6toto sa policai i te sa po-pravi ot obiknovenite xora…i ot tam te sy4at kakto si iskat..imam njakolko podobni istorii, zatova si mislja 4e im e praktika..vse pak ot petima dvama pone 6te kluvnat..bokluci…evala 4e si se nagurbil da se zanimava6 s tija leketa…tova mi e bolna tema, no njama da vi zanimavam s moite premejdija s gospoda 4akalite….yspex i pi6i za razvruzkata

 • mirchev says:


  Мда…
  Според мен в този случай господата полицаи се бяха заблудили за това при какъв светофар съм минал… Просто се бяха заблудили… но ще видим…

 • thomas says:


  @mirchev
  Според кого, че не стана ясно от коментар 24?

 • анонимен says:


  Аналогичен случай
  "Колега" (работом и в една институция) преди 2 месеца мен ме глобиха за "държи телефон с участието на лявата си ръка". Написаха ми наказателно за 50 лева и 6 точки. Точно колкото да не го обжалвам. Аз обаче въпреки всичко след консултация с адвокатите ми (мога да те свържа с тях) взех решение да обжалвам. В НП пишеше че съм говорил, а не държал, защото иначе няма как да ми наложат глобата. Именно това използвам за аргумен за обжалването. В ЗДП никъде не пише че за държане на каквото и да било се налага глоба. Все още очаквам от съда отговор, дали ще има дело или не.

  Любомир Попов – lubosesito@abv.bg

 • анонимен says:


  DANO ДОЖИВЕШ
  Няма да ти се занимава с дело!Ако искаш помощ и подкрепа ми позвъни на 0888-72-03-04 Кирилова.На скрити номера няма да отговарям.

 • анонимен says:


  отварям аз днес "19минути…
  отварям аз днес "19минути" и какво да видя – полицейски произвол в 3-то РПУ… Може би сега 3-то, ако можеше би трябвало да съди вестника. МОже би трябва да се каже самополицейски произвол, защото от 9-то районно ( това е за люлин) са под всякаква критика! Там са ги бодбрали с конкурс!!!!! Нямам думи…

 • анонимен says:


  нещасник
  как така все на тебе се случват тези неща? Значи нещо вината си е в тебе,помисли.

 • анонимен says:


  Здравей Иво, мога само да те позд…
  Здравей Иво, мога само да те поздравя и да се уверя, че не изневеряваш на стила си и най-вече на себе си.

 • анонимен says:


  Иво коментар №30 е от мен – Боян Сл…
  Иво коментар №30 е от мен – Боян Славев, просто изпуснах да си напиша името.

 • mirchev says:


  @ Боян Славев
  Бояне, тъкмо твоето мнение по подобни казуси винаги е било много важно за мен!

 • анонимен says:


  някои хора не могат даже да пишат на правилен български език
  нещасник??????

 • анонимен says:


  не Ща С Ник
  коментар 33 се отнася за коментар 29 и е от неанонимната Татяна Мирчева

 • mirchev says:  Кой е Ник? ;)

 • mirchev says:


  @thomas

  thomas написа:

  Според кого, че не стана ясно от коментар 24?

  Поправих го… според мен. :)

 • анонимен says:


  СПОМНИ СИ, ЧЕ НЕ СИ АНГЕЛ !
  Мирчев, с блога си създавш впечатление на добър и справедлив човек, затова 99% от коментарите за "за" теб. Но защо не обясниш какво работиш и как "там" постъпвате с тези, които сте "прецакали" с юридическите си уловки на "лицензионните споразумения"; как постъпвате с тези които си търсят правата от вас и които дръзнат да коментират срещу вас във форума. Нека отговоря пръв: запувшате им устата, нагрубявате ги или пускате подставени мембъри да го направят. Никога не сте виновни и никога обвиненията срещу вас не са основателни. Такива сме за съжаление, такава държава сме си направили, такава ни е ценностната система – правим го всички, навсякъде където имаме възможност да прецакаме някой – прецакваме. Пищим когато и на нас ни се случи, но то е ясно – каквото правиш, това ще ти се върне. Сложи си ръка на сърцето и си спомни за кого работиш и как защитаваш "другата страна". Ако дадеш пример за "гражданска позиция" и съвест на разботното си място, това ще е по-ценно отколкото да доказваш, че си по-прав от тези, които са вършели своята работа.

 • mirchev says:


  @37. анонимен
  Проблеми със съвестта нямам. Не съм казвал никога, че съм ангел. Явно коментираш работата ми в Microinvest – не виждам какво нередно съм направил.Лицензионните споразумения на софтуера са стандартни и добре юридически издържани. Подобна практика имат всички софтуерни фирми. Софтуерът се продава в 11 държави и навсякъде подходът е сходен. "Запушване на усти" във форума… За кого говориш? Аз ничия уста не съм запушил, на никой не съм отнел правото да се изразява, най-малко във форума на Microinvest. А пишейки по този начин показваш, че не ме познаваш дори и в професионален план.
  Смисъл пък да се криеш зад анонимността няма, защото аз знам отлично кой си (друг такъв критик няма). :) Не го казвам с негативизъм, просто подобен тип "критика" срещам за първи път. И за да не разводняваме темата ти предлагам (ако за теб е интересно) да направя нов постинг и да коментираме там скромната ми персона, щом това е интересно за теб. Става ли?

  P.S. Имаш ми личния GSM и след първата ни уговорка за среща (на която не можах да дойда, поради сериозно заболяване) не се обади, а аз съм на линия. А ти – все анонимен и все се криеш… когато критикуваш така заставай като мъж с името си, няма нищо срамно! :)

 • анонимен says:


  Ot help_112
  Ето, вече си почти в тона, който се шири във вашето ченгеджийско царство. Защо така? Прочети постингите ми, през цялото време се опитвам да бъда във вашето царство това, което ти се опитваш да бъдеш тук, в своето. Даже думите ти са същите като моите: "ще доведа до край…..ще посветя достатъчно време за да се преборя…". Аз съм на твоя страна, но ти подскочи, когато те подсетих как се държиш, когато си от другата. Аз те разбирам, защото съм критичен към всички безобразия и към всичко, в което се крие несправедливест, включително и към себе си. Защо обаче ти реагираш, както е реагирал "Гарвана" с N13. Знаеш ли колко дела по обжалване на НП съм водил и колко съм спечелил? Защо да се крия, аз ти звънях от GSM-а си, исках среща с теб, ти я отложи в последния момент. Търсих те много пъти, писах ти, имаш ме на скайпа си – "help_112", имаш и хисторито, както и аз го имам на своя. Мислиш ли, че моята кауза е по-различна от твоята и че аз съм по-малко прав, по-малко-мотивиран, по-малко подготвен, че реагираш сякаш говорим за различни неща и на различни езици? Не. Просто трябва да приемаш нещата от двете страни по един и същи начин, а не да променяш тона и да сменяш критериите за критичност и "тип критика". Да не мислиш, че на полицаите има харесва твоя "тип критика"? Освободи се от обременеността на раболепието и бъди критичен, от себе си до Господ ако трябва. Другото е лично отношение към някой или нещо, но не и обективизъм. Ако ти ме познаваше – щеше да си вече в моя клуб – тук сме принципни и няма наши и ваши – виновните и грешащите са винаги обект на нашето преследване. А парите спечелени от наказаните, даряваме на слабите и изоставените. Искрено вярвам, че ще вървиш към по-добро, и преди ти казах, готов съм да ти подам ръка, когато ти си готов. Ако искаш да се свържеш с нас или присъединиш към нас – знаеш скайпа ми, потърси ме. Успех !

 • mirchev says:


  @ help_112
  Скайпа по някаква причина го нямах. Сега ти пиша и не отговаряш. Намери ме – skype: ivomirchev, ICQ: 16091578, имаш и личния ми GSM.
  И моля не пиши неща тук, които не отговарят на истината… не ми е в стила да трия коментари… и стига с тази анонимност… :)

 • анонимен says:


  help_112 – mirchev
  1.help_ 112 е институция в света на свободните хора, а не анонимност.
  2.Координати, тел и адреси за връзка даваме само след среща и личен контакт от съображения за сигурност. За теб това може да е игра на справедливост, за нас е професионална кауза вече от 15г, която изисква правила.
  3.Когато пишеш и искаш да ти отговорят, трябва да имаш поне час търпение, а ти си го загубил за минута.
  4.Запомни най-важното: help_112 никога не казва неистини !
  5. цитат: Иво Мирчев: "не виждам какво нередно съм направил.Лицензионните споразумения на софтуера са стандартни и добре юридически издържани. Подобна практика имат всички софтуерни фирми". Това, че само използваш измамна схема, която е измислена от други, не те прави по-малко виновен. Лицензионните споразумения, са част от измамата, която заробва свободните хора и им отнема правата. Това не е класическо по смисала си споразумение, защото се предлага ултимативно от страната, която е инициатор и консумира ползата от сделката, но само ползата; ангажименти в това споразумение от нейна страна липсват, а правата и са неограничени по смисъла на самоиницииране на такива в това "споразумение". Това е една от наи-големите измами в света на най-новото право и консумира напълно идеята за равнопоставеност на страните в едно споразумение. Моля те, не обвинявай, че пиша неща, които не отговарят на истината, защото ще си помисля, че съм сгрешил в преценката си за теб. А аз все още си мисля, че не си загубен за истината и рано или късно ще отвориш очите си за всичко около теб, а не само когато те настъпят и те заболи. Успех !

 • анонимен says:


  Секта??
  хмм..номер 39 ми звучи като секта…

 • zaw12929 says:


  Чувах, че никой не е печелил дело …
  Чувах, че никой не е печелил дело срещу КАТ. Пожелавам да сте първият!

 • анонимен says:


  Палячо
  Гн Мирчев това което се опитвате да направите се казва фарс.Ниищо не можеш и няма да направишл Междудругошо полицаите които се опитваш да оплюеш ги награждават за добра работа а и дочух че 3то ще те съдят за клевета Честито палячо

 • анонимен says:


  Чувах, че никой не е печелил дело …

  zaw12929 написа:

  Чувах, че никой не е печелил дело срещу КАТ. Пожелавам да сте първият!

  Не е вярно.
  Личен опит.

 • анонимен says:


  Палячо
  Нешто много Астри по Зона Б-18 дали не дебнат тебе бе мишок.Слагаи коланчето че пак ще ходиш в Нова да ревеш.

 • pnt says:

  Защо си мислиш, че ще постигнеш нещо ? как ще докажеш , че не си минал на червено ? Да не би полицайте да ти извадят след 6 месеца записите от камерите ?
  Аман от идеалисти , само разход на нерви, време и пари …

 • nv says:

  Ами и аз така “минах на жълто“, но ме пуснаха – имаше трима души в колата, които едва ли са обърнали внимание, че с 40 км/ч пресичам празна пешеходна пътека от два метра без пешеходци в последната секунда на зеленото.

  После си направих справка със закона – дава право да минеш и на жълто,ако не можеш да спреш – лошото е, че тези нарушения не се документират с камери, че полицаите стоят на места, на които са излишни за безопасността на движението. За двадесет и три години зад волана това ми е второто спиране от КАТ, но тогава “минах на червено – т.е. навлязох в секундата след светване на жълтото преди зеленото”. А има места около нас, където по правило се правят нарушения ВСЯКА СУТРИН – катаджията стои в буркана и чака кортежите по бул. “България” —през това време “КОЛЕГИТЕ” му от “Бели брези” нарушават поне три знака ….. даже са и откачили два за да си влизат в комплекса срещу еднопосочното …. Бразилия сме ние – не България – филма имам предвид – не държавата Бразилия…

 • dmt says:

  Много интересно как темата тук се превърна в омраза към пишещия.Става въпрос за това,че човекът има право да ОБЖАЛВА В СЪДА.А ЗАКОНА НЕ МУ ПОЗВОЛЯВА.СЛЕДОВАТЕЛНО СА НАРУШЕНИ ИЗКОННО ЧОВЕШКИ ПРАВА НА ИНДИВИДА ДА СЕ ЗАЩИТИ ПРЕД ИНСТИТУЦИИТЕ. ТОВА Е !!!!!
  ЗАЩО ПОЛИЦАИТЕ ПОЛИЦАИТЕ ИЗПОЛЗВАТ АКТ,А НЕ ФИШ,КАКТО Е ПО ЗАКОН.
  ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ПОВЕЧЕ НА ТОВА.

 • Чавдар says:

  Евалла! Нека всички да се държим така и тогава нещата ще се променят. Да изгубиш 50 лв., за да си запазиш достойнството е най-добрата сделка, която човек може да направи. Не може 130 години след Освобождението да се държим като безправна рая и все да се чудим, че полицаите се държат като башибозук! И тази резигнирана реакция на част от форумците е точно нещото, което поддържа полицията в азиатски вид. Изобщо не си сам!

 • слав says:

  не знам дали би ми повярвял имал съм два такива случая, студентски град, и на христо ботев е втория
  …някакви полицейски номера, напоследък са станали по разумни

 • Тодор Цеков says:

  Иво такова нещо се е случвало на почти всеки шофьор в България. На мен ми съставиха акт на които писах възражения и получих отговор какъв член съм нарушил и си позоваха на документ, които не ми бе проверен. Изпратих ксерокопие на документа, но въпреки това ми бе издадено наказателно постановление. За най-голямо мое учудване един месец след като си бях платил глобата получих нов отговор в които се съгласяваха с моите доводи, но промениха члена които според тях съм нарушил.
  Действията на органите на реда в този случай бяха “Ние те санкционираме, ти като шофьор не може някога да не си нарушил правилата”

 • От Освобождението до наши дни МВР е ПОСТОЯННО извън закона. Произвол, тормоз, насилие, простащина- това са отличителните белези на на МВР. Дори бай Тошо се бе видял в чудо и каза по този повод: “Трябва да създам още едно МВР, което да пази гражданите от МВР”

Галерия
Катастрофа в Горна баня tu-154-todor_zhivkov-samolet-8 pojar-letishte-varna-19_0 protest_orlov_most-84 img_1820 img_2298 img_2634 img_3438