Търсене
Всички публикации

За българина, неговата дълбока душевност и… видеонаблюдението

    Имало едно време един жилищен блок в София… той бил много висок, с около 80 апартамента… в него живеели българи… Неизневерявайки на манталитета си те редовно драскали стените, повреждали асансьорите (умишлено), събаряли кашона с боклук, крадяли крушките и ключовете (за осветление) в коридора и т.н. Както се казва – нищо българско не им било чуждо… Живяли си те така дълги години в подобна идилия. Не щеш ли, обаче се появил нов домоуправител, бивш полицай, с малко крайни (но пък изключително подходящи по тези географски ширини) възгледи, относно поведението на живущите в общоблоковото пространство. Той изградил домофонна система, заключване на входната врата, датчици за рeгистриране на движение, както и имал идея да интегрира система за видеонаблюдение. Намерил кой да дари камерите, купил един компютър, намерил един млад боец (със сходни на неговите, че понякога и по-крайни възгледи), с който стартирали изграждането на цялостна система за наблюдение на блока и околните пространства с видеокамери.
    Тук свършва въведението и преминаваме към конкретните факти… Поради забавяне на надписа "ТУК СЕ ИЗВЪРШВА ДЕНОНОЩНО НАБЛЮДЕНИЕ С ВИДЕОКАМЕРИ" (по изискванията на закона), някои индивиди бяха останали с впечатлението, че могат да продължат със злодеянията си… :)
    По-долу е представен един кратък филм… Това е филм за дълбините на българската душа… за нейната вътрешна непримиримост, филм, разбиващ мита за дивия БГ нрав. Във видеото по-долу ясно е показано, че всеки човек може да бъде добра и смирена душица, стига към него да бъде намерен точният подход. По различните географски ширини това се постига с различен инструментариум. В България се изискват и по-сериозни мерки… Този видеофилм представлява 9 минутен (редактиран) запис на една видеокамера във въпросния жилищен блок. 
    Основните действащи лица са:
1. Нарушител (плюещият, удрящ с крак асансьора и кашона индивид); 2. Приятелката на нарушителя; 3.Съвестен гражданин (свидетел на злодеянието и своевременно сигнализирал домоуправителя): 4. Домоуправител… 

    Приятно гледане! И моля, не забравяйте основния извод – във всеки от нас, българите се крие един добър и дисциплиниран по "японски" човек, ние само трябва да намерим пътя до дълбоката му душевност… :)

35 Responses to “За българина, неговата дълбока душевност и… видеонаблюдението”

 • анонимен says:


  niki
  СУПЕР ПРОБАЦИЯ В КООПЕРАЦИЯ! ТОВА Е БЪДЕЩЕТО! БРАВО!

 • timmyd says:


  :)
  Можело значи.

 • andreytcho says:


  Само така!!!
  Браво!

  Много мразя моите съседи, всичките са по-зле от циганите,

 • mirchev says:  Аз не ги мразя, но тая сутрин някой беше решил да си свърши малката нужда на колата ми… преди 2-3 седмици пък я надраскаха здраво… чудна работа?!?! Но съвсем скоро ще има камери и в околоблоковото пространство.

 • andreytcho says:


  :)
  Аз имах яйца онзи ден на предното стъкло. Нямам аларма нито бях спрял на нечие място или пък блокирал някого. It must be love….

 • mirchev says:  да, това и на мен ми се е случвало… но гарнирано и с други неща… по предната кола. Дори май бях се "оплакал" в блога по тоя повод… :)

 • анонимен says:


  neighbour
  явно това е единствения начин да се спазва някакъв ред

 • анонимен says:


  съвет
  Високите жилищни блокове от времето на социализма са българските гета!

  Ако искате да живеете по-добре, просто напуснете гетото.

 • анонимен says:


  ducklin-th
  забележи какви коментари има във vbox7.com
  неща от сорта на "тоя шишо как ще го кара да чисти" и такива простотии. Проблема не е изолиран, масово моралното ниво е страшно ниско. Никой не цени чуждата и общата собственост.

 • mirchev says:  Да, сега обърнах внимание. Истината е, че във vbox7 пишат главно потебители със средна възраст около 15-16г.
  Но го има и другото – поколението което расте никак не е за завиждане…

 • анонимен says:


  С българите само така, те от добро …
  С българите само така, те от добро трудно и рядко разбират!

 • mirchev says:


  :)
  Само да вметна, че вече е качена новата версия на видеото – озвучена и преработена, благодарение на Свилен Желев. :)

 • анонимен says:


  съсед
  Моите поздравления и адмирации за домоуправителя! Само така трябва да се постъпва с такива хора! Все пак този блок е ужасен и трябва да се променят нещата!

 • paoleta says:


  ХАХАХАХА!!!! СУПЕР! Мирчев, от…
  ХАХАХАХА!!!! СУПЕР! Мирчев, отново на гребена на вълната:)))) Ауу, уби ме с това клипче- могло значи!!!! Ако аз на моите централни съкооператори им въведа видеосистема, няма да плащаме вече за чистачка- всеки ден ще има по един такъв мнооо ербап, дето от срам ще чисти, хахахха! Ама чест има човека, нищо че е леко изродясал (така и не разбрах защо аджеба го ритна туй нещастно кашонче???). А къде е тоя блок, да почрпя малко опит от тях:))) Браво!!!!

 • mirchev says:


  :)
  Това е блокът в който живея. :) Предлагаме ноу-хау-то безплатно на мераклии. Видеосистемата е изключително евтина… :)

 • paoleta says:


  Ноу-хау? Колко???? Казвай колко, …
  Ноу-хау? Колко???? Казвай колко, приятелю, че вече уволних чистачката!!!!!

  Да ти кажа, случил си на съседи, евалла му правя на полицайчето /макар и екс/, ама така трябва!

  А този ритащият направо наистина много ме …хм…не обичам тая дума "накефи", ама…
  С всичкото си достойнство и пълно бойно снаряжение, като наритан от приятелката си, слезе да мете/чисти. Особено в частта като започна вратата, на която се беше подпрял наблюдаващият- един вид "мръдни, че ми пречиш да си чистя", хахахаххахаха:)))))))) БРАВО НА СЪСЕДИТЕ!!! Дано всекиму да се даде:)))) И да ги няма такива изродясали, дето ритат, чееее ….:)

 • paoleta says:


  О, безплатно, извинявай, сега п…
  О, безплатно, извинявай, сега препрочетох! Ноу-хау безплатно! АЗ СЪМ МЕРАКЛИЯ! Писна ми на моите хубостници да им заварвам листовките и флаерите по пода на входа като имаме и ние мило кашонче, при това с надпис от домоуправителката "Това е за интелигентни хора", хахахахха! Прав си, всекиму се влияе различно, тя все пак е пианистка, ама май и на нас ни трябва по-здрава ръка. Полицаят, бившия и ние си го имаме в кооперацията, та ще скокна да му метна тая идейка да ни спретне една камера-net:))))

 • mirchev says:


  :)
  В България трудно хубавите неща могат да постигнати с интелигентни методи (мое мнение). А когато с думи е невъзможно да се постигне съгласие, се налага да се пристъпи към "дела". :) А българина, както показва историята се влияе в много по-голяма степен от силовата методика. Тъжно, но факт…

 • анонимен says:


  :-)
  е и аз се изпишках на капака на един мерцес, но това защото беше паркирал пред безистена където е входа за паркиране в блока ми, и съответно не успях да си паркирам колата вкъщи, след дългия работен ден. от тогава не съм го виждал :-)

 • mirchev says:


  @анонимен 19
  Това е друго… :)

 • анонимен says:


  Roujkabg@yahoo.com
  Мирчев, давай веднага ноу-хоуто.
  Обещал си, няма да се изметнеш, нали?

 • анонимен says:


  ето така трябва да стане и в моя блок …
  ето така трябва да стане и в моя блок че селянията е заляла всичко,те 1.50 не искат да дадат за асансьор и осветление какво остава за видео наблюдение

 • анонимен says:


  develop
  Знам че българина не му ли бръкнеш в джоба никога няма да се стрестне. Това е нашият манталитет. Ако ти и аз имаме къщи но твоята е с басейн то аз ще направя дупка на басейна…………..

 • анонимен says:


  zeroto
  Съобразно с манталитета на българина тези които ще злоупотребят с видеонаблюдението са болшинство.

 • анонимен says:


  Владо
  Здрасти, Мирчев,
  вече съм споделил мнение по тази тема отгоре. Аз имам удоволствието да живея в този блок. Не е за вярване, обаче има и хора, на които им харесва постъпката на тоя с колелото….мисля да оставя без коментар това, но!!!
  Моля те, отвори тема и за пазарчето пред блока. Това, което става там е отвратително. Аз толкова боклуци на едно място не съм виждал. Ако нямаш против, мога да ти пратя някои снимки за онагледяване. Не е трудно да ги направя…
  Района почва да става "централен", по булевард Т. Александров се строят доста представителни сгради и вече ще ни вдигат данъците… а аз така и не разбирам къде отиват и сегашните. Искам да живея в ЧИСТ КВАРТАЛ, С НОРМАЛНИ ХОРА. Тази цигания долу просто трябва да се махне ако не влезе в ред.
  Поздрави:
  Владо

 • анонимен says:


  roujkabg@yahoo.com
  Хайде, бе Мирчев, кво става с ноу- хауто!?

 • анонимен says:


  Станислав Станчев
  А това е супер трява да се излъчва постоянно на билбордове навсякъде

  Иво здрасти как си
  Аз съм Станчо от Русе

 • mirchev says:


  :)
  Станчо, дай ми ICQ, skype? :)

 • анонимен says:


  Леле, на глас се смях!Такава ком…
  Леле, на глас се смях!Такава комедия скоро не беше ми попадала. Ако не е постановка – халал му вяра на автора!!!!!!!Аз живея в къща, та поне тези "неволи" са ми спестени! Ноу-хао-то си струва да се популяризира!

 • mirchev says:


  @анонимен 29
  Не е постановка! :)

 • анонимен says:


  nihg
  Истински балсам за дребната българска душичка да видиш как мутроподобен тип мете и търка с парцал след всичките подробни описания на яхтата на Маргините :D

 • анонимен says:


  Bogicha
  В зона Б-5 бл10 и там има видео контрол и са много доволни.Там имат накакъв цифров домофон и на него има контактите на фирмата изпълнител.Имат и камери в асансъора.Познавам се с хора от блока и казват че са платили доста тънко.Които иска ноу-хау да звъне на номер – 44апар. -вх А,бл10.

 • анонимен says:


  За видеонаблюдението с 2 ръце съм.
  Това стана толкова евтина техника и трябва да я има навсякъде на обществени места. Много ме ядосват разни защитници на лични права, които са против. Примерно супермена Милен Цветков, щели да го снимат с много гаджета, та се запритеснявал човека

 • анонимен says:


  Това си е супер -ние също го имаме във …
  Това си е супер -ние също го имаме във блок 10 в зоната б-5 -които иска да има съштото може да ми пише на пощата : b12b80@abv
  имам контактите на фирмата те са залепени на входа ми :)))

 • slu6atel says:

  ето това е европееца Иво Мирчев ха ха ха,неазчитащ правата на човека,явно нарушаващ дори конституцията на Р България, и не на последно място по важност,в клипът качен от него в туб-ето дори и го е класифицирал….айде моля ви се….Г-н Европеецо,ако бяхме в нормална държава,щеше да си осъден доста по солено от предвидената глоба за замърсяване…Пфу,мераклия за внимание,и постоянно потъпкване на беззащитни с цел себеизтъкване…

  П.С. В никъкъв случай,не оправдавам постъпката на колоездача,а методите на възпитания Иво Мирчев:Първо лицето му се вижда,отстранена е вредата дори на момента-поне от клипа така се вижда,от което в еидно че този клип е качен само за “я ме вижте аз колко мога” и за показване на панаирджийска маймуна с цел ангажиране на вниманието на аудиторията…

Галерия
img_1820 pojar-letishte-varna-10_0 pojar-letishte-varna-16_0 protest-varna-tim-47 img_1718 img_3605 img_4587 img_4621