Търсене
Всички публикации

Българският подход в запазване мястото за паркиране!

    Българинът притежава неограничен капацитет и нестихващ ентусиазъм, когато се налага да измисли нещо, с което или да прецака другарчето или да си запази "своето". 
    Особена креативност се проявява при запазване "личното" място за паркиране. По улиците всички са виждали всякакви оригинални подходи за възпрепятстване на конкурента по паркомясто.
    В бизнес център "ЗИТ" в София са измислили оригинален и същевременно изключително технологичен ( все пак това е бившата софийска "Силиконова долина") начин, за да запазят служебните места за паркиране:

    Прави впечатление особената симетрия, по която са подредени тези кутии от монитори. Явно от управата на зданието са решили, че цивилизованият начин за ограничаване на достъпа до всяко паркомясто е ненужен. 

    За всеобща радост съседите им от БИЦ-ИЗОТ демонстрират по-разчупено мислене и са поставили правилните ограничители:

    В близост се намира и Office Express. За да няма паркирали на входната бариера се използват отново познатите кутии:

    Поради ограничените възможности за паркиране се използва и пътното платно, на което вече наблюдаваме комбинацията – гуми от автомобили (с различна големина) и отново корпуси на компютърни монитори. :)

    Стана ми малко жал… и за подхода, пък и за самите мониторчета… Повечето бяха с произход Тайланд. Преобладаваше марката LG… преди години те трескаво са се използвали в нечий офис… а сега? Сега служат на няколко остроумни нашенци, за да си пазят от "посегателство" мястото за паркиране…
    Тъжна българска картинка… Любопитен съм какво обясняват, когато на някоя от компаниите в района гостува партньор/клиент от чужда държава?!?!

16 Responses to “Българският подход в запазване мястото за паркиране!”

 • sowhat says:


  ха и аз съм любопитна .
  ако научиш може да споделиш ))
  стар монитор…как не се сетих до сега …сега ще пробвам да си сложа пред гаража стара пералня , стария хладилник и изобщо всимки непотребни боклуци…и ще чакам да видя резултата )

 • locke says:


  Пък мен ме човърка…
  Те плащат ли си за парко място на държавата? Ако си пазиш такова, независимо от вида на ограничителите, дължиш местни такси, нали така? Или някой е приел местен рушвет и си затваря очите?

 • marianami says:


  Ако плащат за паркоместа, не трябва …
  Ако плащат за паркоместа, не трябва ли общината да постави знаци и ограничители? На първата снимка гледам, че по стените са лепнати ня какви знаци – паркирането забранено. КАкво ще рече това?

 • estrella says:


  Това
  е като надписа "Служебна пейка" на гарата в Горни Дъбник. Паркирането, Марианами, е забранено само за клиентите.

 • mirchev says:


  Според мен въпросните знаци са с…
  Според мен въпросните знаци са сложени за "случайни" шофьори, решили да паркират… те не важат за служебните автомобили…
  Както и да е… акцентът бе върху мониторите… :)

 • marianami says:


  Да, и аз така реших за знаците. А за …
  Да, и аз така реших за знаците. А за мониторите не ми е жал, гледката е грозна. Както казва sowhat, все едно да си извадиш стария хладилник пред гаража. Трябват санкции в случая.Това си е боклук.

 • jolee says:


  . . . . . работя наблизо и всеки ден им …
  ….. работя наблизо и всеки ден им се смея:))))
  Кога ли ще ми писне и ще мина през един от тях;) е вярвам един монитор да се опъне на 1тон автомобил

 • анонимен says:


  възмутен
  това са боклуци и трябва да платят такса за елетронни отпадъци….. в троен размер

 • анонимен says:


  SAMOTNIQT_VOIN
  изключително грозна гледка. Съгласен съм с анонимният- трябва да им бъде наложена глоба за целенасочено замърсяване на града с отпадъчен материал. Поне да беше нещо оригинално мамка му…Цигания…?Или вече трябва да казваме българска му работа…

 • klimbo says:


  e-mail на КАТ
  Някой може ли да ми даде е-майл на КАТ или някакъв подобен адрес, ня който да пратя снимки на паркирането на един долнопробен изрод, принуждаващ хора с деца да вървят по път с натоварено движение.

 • mirchev says:


  @klimbo
  Заповядай: akamarashev.195@mvr.bg
  Взех от страницата им в интернет, но отговор няма никакъв.
  С нетърпение чакам изграждането на електронно правителство (продължаващо вече седма година), за да изключа варианта "Не сме получили вашия сигнал" или "Отговорихме ви, не знам защо не сте получили мейла ни"…

 • klimbo says:


  @mirchev
  Пич, аз на тоя е-майл пратих, но ми върна отговор, че не съществува подобен адрес. Явно са си го затрили :-(
  Мерси много, все пак.

 • voinyt says:


  SAMOTNIQT_VOIN
  Има един момент, че може би не КАТ са тези, които се занимават с даденият проблем. По вероятно е отговорността да бъде прехвърлена на софийска община. Ако някой има време и нерви да се занимава нека да провери.

 • анонимен says:


  potarpevsh
  e za utochnenie ne sa monitori a samo plastmasovata im chast ne e elektronen otpadak a samo plastmasov takav

 • mirchev says:


  @анонимен 15
  Уточнено е по-горе, че става дума за кутии от монитори, а не за самите монитори.

 • danibarabani says:


  Ех…
  Малко със закъснение… Мама и Тати работеха едно време в ЦИИТТ (там) друго беше… Комп.кутии – едно уникално средство за резервиране на паркоместа! Българинът е способен на много :)))

Галерия
protest_obshtina_varna-5 img_0840 romans2 dsc09552 tony_blair_dublin-36 fsb_kontsert_ndk_2010_sofia-24 bulgaria-poland-2012-66 img_3791