Търсене
Всички публикации

За цигарите, пушачите и… забраните!

17.04.2007г. Надпис в бизнес сграда в София.
За по-качествено изображение - click here!

/желателно е да се кликне върху снимката, за да се види добре целият надпис :) /

     Дразни ме да гледам по цял ден хора с цигара в ръка, щъкащи по етажите. Изрично в правилника е записано, че пушенето, в рамките на сградата е ЗАБРАНЕНО! Естествено това не се спазва. А тоалетните са се превърнали в "стая за отдих на пушачи". Нямам търпение да дойде 2008г. и да забранят пушенето в обществени заведения (така се говори). Така ще отпадне и нуждата барове и дискотеки да инвестират, за да обособяват места за пушачи и непушачи.

     Иначе поздравления за автора на горния надпис. По една случайност се познаваме. Скоро той стана известен с друго подобно послание към комшията му, попрекалил с чалгата предишната вечер:
За по-качествено изображение - click here!

26 Responses to “За цигарите, пушачите и… забраните!”

 • анонимен says:


  roskata
  :)Ох, тази хубава българска музика, която не ни оставяше да спим четири години в :горещите: свищовски нощи. А за пушенето, хайде че и аз чакам да го забранят навсякъде и всеки да си дими у тях си, че в пункта повечето са само пушачи, че и аз покрай тях де:)
  Лек ден, Иво и довечера знаеш къде сме:)

 • анонимен says:


  Galia
  За съжаление, няма място в България, където да се спазва забраната за тютюнопушене! Дори в училището, където работя (както и във всички останали), пушенето е забранено в двора и срадата, но цигарен дим, уви, се рзнася и от зам. – директорския кабинет! Други думи са излишни!

 • mirchev says:


  :)
  @roskata, май си пропусна кавичките на хубавата българска музика… :) И…Роско, отказвай цигарите… ;)
  @Galia – проблемът ще се реши с високи цени на цигарите, високи глоби и масови уволнения за нарушителите, както и финансови стимули за непушачите… :)

 • анонимен says:


  Anko
  Браво на автора и на двете!!!
  Е хубаво ще бъде ако се забрани пушенето на обществени места!!!Това го чакам с нетърпение от доста време:)

 • mirchev says:


  @Anko
  …и чалгата, и чалгата /"казало" ехото/ ;)

 • bamby13 says:


  И по-високи здравни осигуровки за …
  И по-високи здравни осигуровки за пушачите

 • gazza says:


  c(_)(_)>
  Затворът за пушачите!!!…Не…по-добре смъртна присъда и изпълнението и излъчвано по всички канали!!! После и за неизползващите презервативи! …После за плюещите на улицата…После за умирисващите асансьора сутрин…И посла Хитлер и Буш ще ни се виждат светци…

 • mirchev says:


  :)
  @gazza – Охо, хардлайнер…?:)
  @bamby13 О, да! :)

 • анонимен says:


  Не е достатъчно да лекуваме след…
  Не е достатъчно да лекуваме следствието… От производството и търговията с цигари се печелят милиарди… Сигурен съм, че хиляди пушачи с по-слаба воля очакват повишаването на цените на цигарите. Вместо това след увеличението, дойде намаление на цигарите с цел да се съживи… Булгартабак. И това ако не е гавра. На следващо място – глобите… Просто системата "мой човек" и колупционният механизъм действат безотказно и и обезсмислят всякакви правила, норми и закони… За съжаление…

 • belosnejka says:


  * G *
  Поздравче от една непушачка! :)

 • silviana says:


  Тези два надписа ме накараха искрено да се засмея на изобретателността на този човек:)
  Наистина някой да пуше около мен – това ми е много омразно. Галя се беше изказала за училищата – там учителите ловят учениците, пушещи в тоалетната, а от самата учителска тоалетна се разнася дим. Но все пак наблягам на това, че в учителската стая и директорските кабинети не се пуше (ех, че сме били цивилизовани, ейййй… като ни се пуши, понеотиваме в тоалетната:Рр)
  И тъй като аз съм човек, който често пътува с влак и то със запазено място в НЕпушачи, ще изразя негодуванието си срещу нахалниците, които палят и там.

  И след всичко това, пожелавам на пушачите желязно здраве… ще им е нужно:)))

 • kassandra says:


  Поздрави за автора!
  Аз самата съм …
  Поздрави за автора!
  Аз самата съм непушач,нещо повече никога не съм пушила и се дразня изключително много от пушачите,които не се съобразяват с никого и нищо!
  Всъщност,на всеки пакет или кутия има некролог,който ги уведомява,че вредят на околните и те го знаят,но го правят.Та се питам не е ли това вид насилие.Ти знаеш,че вредиш,а го правиш.Ако това се третира като причиняване на вреда или опит за предумишлено убийство дали ще си позволяват да пушат без да попитат дали е удобно?Не че някой при вежлив въпрос ще даде невежлив отказ-нали?

 • iveta73 says:


  Привет от мен
  Ами по постинга ти съдя че не си пушач.Аз също ненавиждам цигарите.Мразя ги, мразя миризмата която отделят.Понякога даже не искам гости само при мисълта че ще се пуши.Мразя да съм в компания на пушачи . С една дума и аз като теб чакам забраната им.Желая ти много здраве и късмет:)))

 • mirchev says:


  :)
  @kassandra – и аз съм на това мнение. Но понякога е трудно – добър твой приятел пуши, добра компания, весело е…преживявам го… :)
  @iveta73 – скоро ми се случи в едно заведение бяхме 10-11 човека на една маса и никой не пушеше. Невероятно! Нито един пушач. Прекрасна обстановка :)

 • jenajena says:


  :)))
  Най добре е да се забранят изобщо цигарите.Децата гледат от родителите си и колелото си се върти…А и е толкова противно да се прибереш от заведение и дори и кожата ти да вони на цигари..

 • mirchev says:


  мдаа…
  В "белите" страни вече дори не е модно да се пуши. Забрани се рекламата на цигари, пушенето на повечето места…сега остава това да стигне и до България… :)

 • annie87 says:


  За пушенето..
  Ами и на мен не ми е приятно да ме опушват постоянно като съм в някое заведение,направо..ужас!!Наистина може би трябва да има изцяло заведения за непушачи,в чужбина има такава практика, но нали знаете-балканското си е балканско!Не съм съгласна само да наричат хората,които пушат-боклуци,те са си го избрали,но това ,че пушат не ги прави боклуци и те са хора,много лошо ги судите!Тогава един гей какъв е???

 • mirchev says:


  :)
  @annie87, не смея да съдя никой. Единственото, което искам е пушачите да не вредят на мен. Дали ще пушат, дали ще са хомосексуалисти ми е все тая ако не вредят на мен и близките ми. До там се простират претенциите ми. Убеден съм, ще дойдат времена, когато въпросът пушачи/непушачи няма да бъде актуален. Идват поколения, за които подобно противопоставяне ще бъде някакъв кратък миг от миналото…

 • brymbrym says:


  Hei, Ivo, razvali mi biznesa bre, az …
  Hei, Ivo, razvali mi biznesa bre, az ot kak se znam s kontrabanda na cigari se zanimavam:)
  Mai Rosko shte ostane edinstvenia mi klient;(
  Y, mai ne, kato se ima vpredvid, che go ubejdavah da gi otkaje:) i toi mai beshe na pyt da me poslusha:)

 • estrella says:


  А спомняте ли си
  че според закона има определни места, наречени "място за пушене"?

 • alex4o says:


  аз не пуша,
  но в горната бележка не виждам нищо оригинално. Да наречеш хора, подвластни на навик, че са "селяндури" е най-малкото просташко.
  Това е въпрос на фирмена култура, където има отделение за пушачи и така никой не нарича никого "селяндур".
  Иначе бележката за чалгата е хитра. ама тези дето са я слушали, надали ще рабрерат и ще се впечатлят от надписа. Виж за тях трябваше да е определението селяндури, въпреки че пак ще достатъчно дискриминационо.
  може би нещо такова "шибани копеленца, ако продължавате с чалга ви пускам жица, докато не се опеечете около тв бутовете на Преслава (Ивана, Глория и etc.). Така ще зацепят.

 • mirchev says:


  @alex4o
  Тук бележката не е насочена срещу "хора, подвластни на навик", а срещу това, че същите упражняват този свой навик на забранено за целта място. Лошото е, че въпросните "подвластни" са наясно с правилата и напълно съзнателно ги нарушават. Само на 20 метра от мястото, където пушат има специално пригодено помещение за целта, наречено – двор! :)
  Винаги когато минавам от там и виждам някого да пуши му задавам въпроса дали не е по-лесно да слезе по стълбите и да пуши колкото си иска, без да пречи на останалите? Всичко е въпрос на възпитание и култура на поведение… в случая думата "селяндур" е употребена много точно.

 • alex4o says:


  в такъв случай,
  има глоби, много бързо ще се оту4ат. защотот наистина е отвратително, а така най-бързо действа. грешка-глоба. така няма да има нужда някой да бъде ока4ествяван (дори определението да е вярно) а ще се научи да спазва елемантарни норми.

 • mirchev says:


  @alex4o
  Досега глобен за това няма или аз не съм чул. Пък и не си представям един проверяващ да стои там по цял ден и да глобява пушачите. Това е много повече въпрос на гражданска съвест и някаква колегиалност… защото това все пак е "бизнес сграда"…

 • анонимен says:


  _HighVoltage_
  Нито пуша, нито слушам чалга, но слятам че двете бележки са чист изблик на простащина. Относно първата – какво ще означава саморазправа??? Който пуши ще го бият така ли? Колкото до втората – защо написалият я не обсъди проблема лично с "виновниците" и защо я е направил анонимна? Какво смята, че ще постигне.

  Както казах вече, не пуша, ни съм твърдо против забраната да пушене в дискотеките. Много от познатите ми са пушачи и те ще бъдат принудени да спрат да посещават тези заведения и аз заедно с тях.
  СТИГА С ТЕЗИ ОГРАНИЧЕНИЯ! Тръгнали сме по пътя на САЩ където приликите с комунизма са плашещи!

 • varg1 says:


  smurt,boi,svirki
  za tozi koito pu6i ytuk

Галерия
Строежът на язовир Цанков камък img_0687 bulgaria-poland-2012-55 protest-varna-tim-49 istanbul-4 img_1732 img_2082 #ДАНСwithme ден 11. Протест пред МС, НС, Орлов мост и шествие из улиците на София.